Ικαρία: Διευθύντρια σε Γυμνάσιο δίνει άδεια σε μαθητές για να πάνε… κομμωτήριο

Σύσσωμοι οι καθηγητές έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της.

5477899

Πρωτοφανή περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε γυμνάσιο της Ικαρίας, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύσσωμοι οι καθηγητές έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της διευθύντριας, με την οποία έχουν έρθει σε ουσιαστική και οριστική ρήξη, με αφορμή μία σειρά από περιστατικά, τα οποία αναφέρονται στην πολυσέλιδη επιστολή τους προς την περιφερειακή διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.

Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι, εξαιτίας των ενεργειών της διευθύντριας, έχει διαταραχθεί η έκρυθμη και ομαλή καθημερινή λειτουργία του σχολείου, ενώ σημειώνονται φαινόμενα λεκτικής, ηθικής και ψυχολογικής βίας και παρενόχλησης. Μ

Ισχυρίζονται πως η εν λόγω διευθύντρια προβαίνει σε συμπεριφορές, πράξεις, πρακτικές και απειλές που οδηγούν στην ηθική και ψυχολογική βλάβη κατ’ επανάληψη, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, ταπεινωτικού και επιθετικού περιβάλλοντος, το οποίο τους δημιουργεί επιπρόσθετο εργασιακό άγχος, που μεταφέρεται, όπως επισημαίνουν, «στην προσωπική μας ζωή και υγεία».

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν ένα απο τα πολλά παραδείγματα της συμπεριφοράς της ήταν όταν , παρά την αποβολή ενός μαθητή , στις 5/2/2024 (ημέρα εφαρμογής των ποινών 8 μαθητών) δεν είχε οριστεί από τη διευθύντρια ο τρόπος απασχόλησης των αποβληθέντων μαθητών (ΥΑ 79942/ΓΔ4/2019 Αρ. 31,παρ.5). Την ίδια μέρα ο γονέας του μαθητή με ανάρμοστη συμπεριφορά εμφανίστηκε και πάλι στο σχολείο και συγκεκριμένα παρέμεινε στο γραφείο τής διευθύντριας από τις 9.30 π.μ. έως και τις 12.30 μμ. Στο διάστημα αυτό, ο γιος του, παρά την αποβολή του, επιχείρησε να αποχωρήσει από το σχολείο και όταν ρωτήθηκε από εκπαιδευτικό για το πού πηγαίνει, εκείνος απάντησε: «Εχω κλείσει ραντεβού στο κομμωτήριο στις 12 και έχω πάρει άδεια από τη διευθύντρια». Ο εκπαιδευτικός ρώτησε τη διευθύντρια η οποία και το επιβεβαίωσε. Και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται άδεια από τη διευθύντρια σε μαθητή για τον ίδιο λόγο.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, στην οποία απευθύνθηκαν αρχικά οι καθηγητές, τους ζήτησε να παραθέσουν συγκεκριμένα γεγονότα και πράξεις της διευθύντριας, που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες τους, κάτι το οποίο έπραξαν με την επιστολή τους, την οποία έχει στη διάθεσή του το protothema.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ομοφοβική επίθεση νεαρών κατά τρανς ατόμων

Τέμπη: Δείτε το βίντεο που εξηγεί την χημική νέφωση – Υψηλή ανάλυση από τον Δρ. Μάνο Παπαδάκη στο Παν. του Χιούστον

Oι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας της εναέριας κυκλοφορίας εκπέμπουν SOS

Ο Μητσικώστας μπλόκαρε τον Λιάγκα: «Είμαι ο Νταλάρας και θέλω να μιλήσουμε»

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε από τη σύγκρουση αυτοκινήτου με γάιδαρο!

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος