Θεσσαλονίκη: Ομοφοβική επίθεση νεαρών κατά τρανς ατόμων (video)

Ένα εξοργιστικό περιστατικό ρατσιστικής βίας σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΙΣΤΟ 1

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου δύο τρανς άτομα δέχθηκαν επίθεση από μεγάλη ομάδα νεαρών ατόμων. Ειδικότερα, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι νεαροί αντάλλαξαν ύβρεις με τα τρανς άτομα. Στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια, ενώ κάποιοι τους έφτυσαν.

Τα θύματα της επίθεσης μπήκαν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου για να προστατευθούν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Σε  βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, ακούγονται οι δράστες να γιουχάρουν τα δύο τρανς άτομα, με τους πολίτες που τα υπερασπίζονται να λένε «ρε παιδιά μην τους πειράζετε, δεν σας πείραξαν σε κάτι».

Στα ντροπιαστικά βίντεο υπάρχουν  αγόρια και κορίτσια νεαρής ηλικίας να τρέχουν για να δουν από περιέργεια το περιστατικό, να μην αντιδρούν, να μένουν απαθή, να χαμογελούν, να κράζουν, να γιουχάρουν, να ακολουθούν την συμπεριφορά του όχλου σαν να ζουν στο μεσαίωνα και κάποιοι να λένε σκοτώστε τους..

 

«Αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς»

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο ThessToday, τα θύματα βρήκαν καταφύγιο σε ένα κατάστημα εστίασης.

Το ακραία ρατσιστικό περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 25 προσαγωγές από τις οποίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 11 ανήλικοι.

Οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεση η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

 

«Θα φτάσω στα άκρα για να τιμωρηθούν»

Ένα από τα δύο θύματα της τρανσφοβικής επίθεσης, έδωσε την δική του «απάντηση» για τα όσα συνέβησαν, μέσω ενός στόρι στο Instagram.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου την ζωή.

Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στην ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Δείτε το βίντεο που εξηγεί την χημική νέφωση – Υψηλή ανάλυση από τον Δρ. Μάνο Παπαδάκη στο Παν. του Χιούστον

Oι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας της εναέριας κυκλοφορίας εκπέμπουν SOS

Ο Μητσικώστας μπλόκαρε τον Λιάγκα: «Είμαι ο Νταλάρας και θέλω να μιλήσουμε»

Βαγόνι-φάντασμα στο μοιραίο τρένο! 

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Λαμπρόγιαννη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…