Newsroom

Newsroom

Πάτρα: Στη φυλακή τα αρχηγικά μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι που χρησιμοποιούνταν ως "βαποράκια"

φυλακή 0

Τέσσερα συνολικά άτομα οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας.

Χθες, σύμφωνα με το tempo24, οδηγήθηκαν στο δικαστικό λειτουργό οι ανήλικοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα και χρησιμοποιούνταν για “βαποράκια”, προκειμένου να πωλούν ναρκωτικά στους συμμαθητές τους. Μετά από πολύωρη διαδικασία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ τα 4 άτομα που θεωρούνται και τα αρχηγικά μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τον σκληρό πυρήνα αποτελούν – κατά την αστυνομία – τέσσερα  άτομα, γινόταν ακόμα και μέσα στο σχολείο, αφού βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA αξίας 6.500 ευρώ, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε στο σχολείο εδώ και ένα χρόνο. Τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση της και σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 65 υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…