Newsroom

Newsroom

Ηχηρό «όχι» από Πούτιν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – Δεν αποδέχεται την πρόσκληση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απευθύνει προσωπική πρόσκληση στον πρόεδρο Πούτιν να παραστεί μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τον Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου 2021.

2534436

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα ξεκαθάρισε σήμερα το Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το sputniknews.gr.

H ελληνική κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση να πραγματοποιηθεί μια λαμπρή παρέλαση με υψηλούς προσκεκλημένους, τους ηγέτες των χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του 1821. 

Σύμφωνα με το sputnik, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε προσωπική πρόσκληση στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να βρεθεί στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2021, ενόψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

«Κάλεσα τον κ. Πούτιν να έρθει στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου του 2021 μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο, ώστε να σηματοδοτήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή των τριών χωρών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, η απάντηση ήρθε με τον πλέον λακωνικό τρόπο από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το sputnik, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου, απάντησε με ένα απλό «όχι».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη