Newsroom

Newsroom

Ηχηρό χαστούκι του αντικαγκελάριου της Γερμανίας σε Σαμαρά: "Δεν υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης περί εξόδου Ελλάδας από το ευρώ"

Την ώρα που τα διαπλεκόμενα παπαγαλάκια επαναφέρουν το «Grexit» δέχονται ηχηρό χαστούκι από εκείνους που έχουν λόγο στα κέντρα λήψης…

gabriel 1

Την ώρα που τα διαπλεκόμενα παπαγαλάκια επαναφέρουν το «Grexit» δέχονται ηχηρό χαστούκι από εκείνους που έχουν λόγο στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διαβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης περί του αντιθέτου.

«Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και της κυβέρνησης στην Αθήνα είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η ζώνη του ευρώ έχει σταθεροποιηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος είναι και πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών  (SPD), μιλώντας  στην εφημερίδα «Hanobersche Allgemeine Zeitung».

Την ίδια ώρα, ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν θέλει να γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» περιμένει παραχωρήσεις από τους εταίρους της Ε.Ε. προς την Αθήνα.

Διαβάστε εδώ το άρθρο Ρεν στα γερμανικά.