Newsroom

Newsroom

Ιδού τα έγγραφα-ντοκουμέντα που εκθέτουν τον κ. Αϊβαλιώτη

Δύο έγγραφα-φωτιά αναφορικά με την υπόθεση στράτευσης του βουλευτή και εκπροσώπου τύπου του ΛΑΟΣ κ. Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη φέρνει σήμερα στο…

Δύο έγγραφα-φωτιά αναφορικά με την υπόθεση στράτευσης του βουλευτή και εκπροσώπου τύπου του ΛΑΟΣ κ. Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το www.koutipandoras.gr, τα οποία τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Ο κ. Αϊβαλιώτης όχι μόνο γνώριζε για την ύπαρξη πλαστού εγγράφου το οποίο πιστοποιούσε ότι πρόκειται για δόκιμο υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά φέρεται και να το χρησιμοποίησε προκειμένου να αποφύγει την κατάταξη του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα έγγραφα ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα το www.koutipandoras.gr, τα οποία απεστάλησαν μέσα σε φάκελο στη δημοσιογραφική ομάδα της «Πανδώρας», αποτελούν κόλαφο για τον εκπρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ.

Συγκεκριμένα το ένα από τα δύο έγγραφα, αφορά την αίτηση που κατέθεσε το 1996 ο κ. Αϊβαλιώτης, προς το Στρατολογικό Γραφείο Ανατολικής Αττικής, με την οποία ζητούσε την εξαίρεση από τις προσκλήσεις για κατάταξη, με την δικαιολογία ότι πρόκειται για δόκιμο υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου του 1996 και προσκομίσθηκε στο στρατολογικό γραφείο από τον πατέρα του κ. Αϊβαλιώτη, Ιωάννη, καθώς ο σημερινός εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ διέμενε μόνιμα στις Βρυξέλλες.


Το δεύτερο έγγραφο που προσκόμισε ο κ. Αϊβαλιώτης αφορά πιστοποιητικό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στις Βρυξέλλες το οποίο πιστοποιεί ότι είναι «δόκιμος υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «την ιδιότητα του δοκίμου υπαλλήλου του παραπάνω οργανισμού την απέκτησε στις 01/05/1996».



Το πλαστό έγγραφο και ο Μπάρετ

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πριν από περίπου τρεις μήνες η εφημερίδα «Δημοκρατία», το έγγραφο το οποίο πιστοποιούσε την ιδιότητά του κ. Αίβαλιώτη ως δόκιμου υπαλλήλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την 01/05/1996 είναι πλαστό. Κάτι που και ο ίδιος ο κ. Αίβαλιώτης παραδέχεται στην απάντησή του προς την εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο το οποίο είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα με ημερομηνία 15/11/1996 αναφέρει χαρακτηριστικά για τον κ. Αϊβαλιώτη:

«Διά του παρόντος πιστοποιείται ότι ο κύριος Κωνσταντίνος Ιωάννου Αϊβαλιώτης, Έλληνας υπήκοος, γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1968, στην Αθήνα, Ελλάδα και εγγεγραμμένος στο Δήμο Χαλανδρίου (Νομαρχία Ανατολικής Αττικής), εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο εν λόγω εργάζεται από την 1/5/1996 για τη γραμματεία του πολιτικού κόμματος U.P.E (Ένωση για την Ευρώπη) ως δόκιμος υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το παρόν εκδίδεται κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου για το Ελληνικό στρατολογικό γραφείο».

Το πιστοποιητικό φέρει την υπογραφή του σημερινού γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού κόμματος των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, κ. Φρανκ Μπάρετ με την τότε ιδιότητα του ως Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του κόμματος «Union for Europe». Ωστόσο, ο φερόμενος ως υπογράφων σε απάντησή του προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, διέψευσε κάθε είδους σχέση με το εν λόγω έγγραφο.

«Δεν ενθυμούμαι να έχω υπογράψει το εν λόγω έγγραφο και η υπογραφή δεν φαίνεται να είναι δική μου. Επίσης το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο που φέρει την επικεφαλίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι σε επιστολόχαρτο του Κόμματος «Union for Europe» (Κόμμα Ένωση για την Ευρώπη») το οποίο θα χρησιμοποιούσα εγώ για την αλληλογραφία μου ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας» αναφέρει ο κ. Μπάρετ και προσθέτει:

«Το έτος 1996 δεν ήμουν υπεύθυνος του κόμματος «Union for Europe (Κόμμα «Ένωση για την Ευρώπη») υφίστατο μέχρι το 1999 και δεν διαθέτω κανένα αρχείο σχετικά με εκείνη την περίοδο».

Η πλαστότητα είναι προφανής κάτι που αποδέχεται και ο κ. Αϊβαλιώτης στην απάντησή του προς την εφημερίδα «Δημοκρατία».

«Αυτό που αποκαλύπτεται , στην πραγματικότητα, είναι ότι το ρεπορτάζ σας κάνει αναφορά σε ένα έγγραφο που είναι προφανέστατα πλαστό» και συμπληρώνει ότι
«Υπάρχει άραγε οποιοσδήποτε που να δήλωσε ότι κατέθεσα πλαστό έγγραφο σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Ελληνικού κράτους;».

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα έρχεται με τα δύο αυτά έγγραφα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το www.koutipandoras.gr, τα οποία εγείρουν πολλά ερωτήματα που χρίζουν άμεσης απάντησης.

Εφόσον ο κ. Αϊβαλιώτης παραδέχεται και ο ίδιος ότι το έγγραφο με την υπογραφή του κ. Μπάρετ είναι πλαστό, πως δικαιολογεί τη χρήση του προκειμένου να εξαιρεθεί από τις υποχρεώσεις της στρατιωτικής θητείας;

Θεωρεί ο κ. Αϊβαλιώτης ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά αρμόζει σε εκπρόσωπο κόμματος και μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου;

Το περιεχόμενο του εγγράφου του Γενικού Προξενείου των Βρυξελλών βασίστηκε στο πλαστό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του κ. Μπάρετ.

«Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου και με βάση επίσημα στοιχεία που αυτός προσκόμισε για στρατολογική χρήση» αναφέρει χαρακτηριστικά το πιστοποιητικό.

Σε επικοινωνία του www.koutipandoras.gr με τον κ. Αϊβαλιώτης για το θέμα, ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση με το θέμα και υποστήριξε ότι και τα δύο έγγραφα είναι πλαστά και ότι διοχετεύονται από συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για πλαστογραφία, παρά την επισήμανση ότι πρόκειται για ακριβές φωτοαντίγραφο με την επίσημη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μάλιστα ο κ. Αϊβαλιώτης αντί για απαντήσεις άρχισε να ρωτά για το ακριβές κόστος του κάθε επεισοδίου της εκπομπής «Κουτί της Πανδώρας» και υποστήριξε ότι θα ενημερωθεί σχετικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, διατυπώνοντας ευθέως υπονοούμενα για την εκπομπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αιβαλιώτης υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις μόλις 45 ημέρες αντί κανονικής θητείας, κάνοντας χρήση του ν. 3421/05 και εξαγοράζοντας το υπόλοιπο της θητείας. Ωστόσο από το 1996 είχε κατορθώσει να παίρνει διαρκώς αναβολές στην κατάταξή του στο στρατό με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για δόκιμο υπάλληλο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κάτι που όμως αποδεικνύεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ως υπάλληλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο κ. Αϊβαλιώτης βεβαιώνεται από τις 3/11/2004 και εντεύθεν.

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…