Ιδιαίτερα "παραγωγικές" και χθες οι Ένοπλες Δυνάμεις

Κάθε μέρα που περνά οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν την απάντησή τους στην παλαιότερη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου περί μη παραγωγικότητας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αν μη τι άλλο, η προσφορά του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν μεγάλη την Τρίτη, καθώς διέθεσαν τόσο στα μέτωπα των πυρκαγιών όσο και για διάσωση συνανθρώπων μας, ανθρώπινο δυναμικό όσο και μέσα, κυρίως πτητικά.

Ενδεικτικά ο Στρατός Ξηράς συνέδραμε στην επιχείρηση κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς στην Φαράκλα Ευβοίας, με τη διάθεση :Στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης, προσωπικού του τμήματος “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ”, καθώς και Μηχανημάτων Μηχανικού ενώ στις εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης 3 Ελικοπτέρων CH-47D της Αεροπορίας Στρατού. Τα Ελικόπτερα συμπλήρωσαν συνολικά 17,9 ώρες πτήσης κατάσβεσης και εκτέλεσαν 101 ρίψεις νερού.

Η Πολεμική Αεροπορία συμπλήρωσε 36,5 ώρες πτήσης με τα αεροπλάνα Καναντέρ και PZL σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Βόρεια Εύβοια για πυρόσβεση, σχεδόν 2 ώρες για έρευνα και διάσωση με ελικόπτερο Super Puma στην περιοχή της Κεραμωτής Καβάλας και σχεδόν 3 ώρες για αεροδιακομιδή εγκύου από την Σαντορίνη στο Ηράκλειο με αεροπλάνο C-27.

Από το ΓΕΑ διατέθηκαν επίσης στη Λίμνη Ευβοίας από ένα λεωφορείο και δέκα εκπαιδευμένα άτομα πεζοπόρο τμήμα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Δευκαλίων»

Αναλυτικά τα μέσα που διέθεσε η ΠΑ στον κατάλογο που ακολουθεί.

Νέες αποκαλύψεις για το ΟΑΚΑ: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα

Νέες αποκαλύψεις για το ΟΑΚΑ: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα

Σε δεύτερη μελέτη για το στέγαστρο Καλατράβα προχωρά το Tεχνικό Eπιμελητήριο-Δέκα χρόνια χωρίς οικοδομική άδεια…

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

H Κίνηση Πολιτών δήμου Παιονίας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον δρόμο «καρμανιόλα» με εκατοντάδες ανθρώπους…