Newsroom

Newsroom

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Το capital.gr έδωσε στη φόρα τη διεύθυνση του – Στοχοποίηση από ακροδεξιούς 

Η ιστοσελίδα capital.gr δημοσίευσε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα με αποτέλεσμα, το σπίτι των γονιών του να στοχοποιηθεί 

ceb4ceb9ceb1cf83cf8ecf83cf84ceb7cf82 cebcceb5 cebccf89cf81cf8c

Στο στόχαστρο ακροδεξιών έχει μπει τις τελευταίες ώρες το σπίτι των γονιών του Ιάσονα Αποστολόπουλου αφότου η ενημερωτική σελίδα capital.gr δημοσίευσε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ως απάντηση σε ένα εξώδικο που τους έστειλε για ένα ακροδεξιό άρθρο με την υπογραφή του Θ. Γιάνναρου. 

Συγκεκριμένα, το ακροδεξιό παραλήρημα του κ. Θ. Γιάνναρου, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ιάσονα Αποστολόπουλου καθότι μέσα από το εν λόγω κείμενο, ο αρθρογράφος «προέβη σε σωρεία συκοφαντικών, απειλητικών και εξυβριστικών σχολίων σε βάρος του γνωστού διασώστη».

Αναλυτικότερα, το άρθρο αναφέρει επί λέξει ότι: «Κάποιοι τραγελαφικοί όμως Ιάσωνες, μέλη δύσοσμων ΜΚΟ, βολεμένοι, καλοταϊσμένοι και αδρά πληρωμένοι θα ήθελαν σίγουρα να μην ξέρουμε, και για τον λόγο αυτό, με κροκοδείλια δάκρυα προσπαθούν να παραπλανήσουν, με δικές τους αυθαίρετες εκδοχές made in Turkey, περί του «Δικαίου της Θάλασσας» φθάνοντας στο σημείο να λένε, πως… η υποχρέωση διάσωσης ανθρώπων, που με το έτσι θέλω και χωρίς άδεια εισόδου στη χώρα μας, είναι υπέρτερη… της φύλαξης των συνόρων μας»

Μετά από παρέμβαση των δικηγόρων του κ. Αποστολόπουλου, το άρθρο του Γιάνναρου «Επικίνδυνοι ιθαγενείς απειλούν την χώρα» κατέβηκε και ο ίδιος ανακάλεσε.

Όμως, όταν το capital.gr δημοσίευσε το εξώδικο που έστειλε ο κ. Αποστολόπουλος δεν φρόντισε να «σβήσει» τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κ. Αποστολόπουλου, με αποτέλεσμα το σπίτι των γονιών του να μπει στο στόχαστρο ακροδεξιών που δημοσίευσαν φωτογραφίες που είχαν τραβήξει έξω από την οικία.

Παρότι το capital.gr στη συνέχεια δημοσίευσε για δεύτερη φορά το εξώδικο έχοντας σβήσει τα προσωπικά του στοιχεία, η οικία του είχε μπει ήδη στο στόχαστρο και οι φωτογραφίες έκαναν ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα παραπάνω προκάλεσαν για δεύτερη φορά την οργισμένη αντίδραση του γνωστού διασώστη, ο οποίος σχολίασε με νέα ανάρτηση στο Facebook πως: «Για οτιδήποτε συμβεί την ευθύνη έχει το capital.gr που δημοσίευσε ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα ως απάντηση σε ένα εξώδικο που τους έστειλα για ένα χυδαίο άρθρο του γνωστού ακροδεξιού Θ. Γιάνναρου»

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση εδώ:

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη