Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Αν αγάπη προς την πατρίδα σημαίνει δολοφονίες προσφύγων, τότε είμαι ανθέλληνας»

Έχοντας υποστεί χυδαία στοχοποίηση από κυβερνητικά στελέχη και προσωπικές επιθέσεις που έφτασαν ακόμη και στις απειλές θανάτου, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος αποφάσισε να δώσει τη δική του απάντηση.

προσφυγας διασωστης

Η κυβέρνηση την Τρίτη (07/06) έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ. Η κυβέρνηση επισήμως αποκάλεσε προδότη έναν πολίτη της χώρας. Ξέρουμε καλά ότι η ανθρωπιστική δράση του Ιάσονα Αποστολόπουλου τους ενοχλεί εδώ και πολύ καιρό. Έχοντας υποστεί χυδαία στοχοποίηση από κυβερνητικά στελέχη και προσωπικές επιθέσεις που έφτασαν ακόμη και στις απειλές θανάτου, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος αποφάσισε να δώσει τη δική του απάντηση.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με αφορμή δηλώσεις του Ιάσονα  Αποστολόπουλου, ο οποίος τόνισε πως οι ελληνικές Αρχές πετούν πρόσφυγες στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Είναι ανατριχιαστικό, τη στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας και οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη θάλασσα, για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να καταπολεμήσουν κάθε παράνομη πράξη σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να δέχονται πισώπλατη επίθεση από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο.Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου άκουγε με σεβασμό τον κ. Αποστολόπουλο να υβρίζει την Ελλάδα και να εξαπολύει κατηγορίες ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου πως τάχα το λιμενικό μας «πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει». Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα: αυτή είναι η άποψη που έχει για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος; Είναι πια κατανοητό σε όλους πως θα αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ μια εισβολή στον Έβρο σαν και αυτή που αποκρούσαμε το 2020. Η εικόνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύει με τη στάση του τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του κ. Αποστολόπουλου για την πατρίδα ξεπερνά κάθε όριο. Είναι άγος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε τον ακτιβιστή, «προδότη», (φυσικά με την βοήθεια από ανάρτηση της γνωστής προπαγανδιστικής μηχανής της ΝΔ, omadaalithias), την ώρα που τόσο οι αρχές της ΕΕ αλλά και του ΟΗΕ έχουν δεχθεί σωρεία καταγγελιών για βίαιες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, ενώ ζητούν να μάθουν αν  η Ελλάδα σέβεται το δικαίωμα στο άσυλο. O Γιάννης Οικονόμου μάλιστα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και για την στάση του ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογου που τον παρακολουθούσε.

Η απάντηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου:

Ο Έλληνας διασώστης, του οποίου η βράβευση πέρυσι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ματαιώθηκε μετά από παρέμβαση του τότε βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, τόνισε τα εξής:

«Αν αγάπη προς την πατρίδα σημαίνει δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα, ΜΑΤ στα πανεπιστήμια, συγκαλύψεις βιασμών, γυναικοκτονίες και αδιευκρίνιστα ποσά στις τσέπες υπουργών, τότε ναι είμαι περήφανα εθνοπροδότης και ανθέλληνας.Η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται. Συνεχίζουμε!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, απάντησε και στο ερώτημα που έθεσε το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική της εμφάνιση η Σοφία Βούλτεψη για το “που βρίσκονται οι νεκροί”.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη