Newsroom

Newsroom

Ιαπωνία: Έντομο σε βρεφική τροφή – Δόντι σε πατάτες τηγανιτές!

Ιαπωνική εταιρεία προχώρησε σε δεκάδες χιλιάδες ανακλήσεις συσκευασιών βρεφικής τροφής, έπειτα από τον εντοπισμό ενός… εντόμου σε μία από αυτές! Η…

japan edomo

Ιαπωνική εταιρεία προχώρησε σε δεκάδες χιλιάδες ανακλήσεις συσκευασιών βρεφικής τροφής, έπειτα από τον εντοπισμό ενός… εντόμου σε μία από αυτές! Η Asahi Holdings ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της θα ανακαλέσει περίπου 120.000 συσκευασίες βρεφικής τροφής που περιέχει κρέας με πουρέ πατάτας, μετά από τον εντοπισμό ενός γρύλου σε μία από αυτές.

Ένας πελάτης από το Τοκίτζι (ΒΑ του Τόκιο), κατάγγειλε την μάρκα βρεφικών τροφών Wakodo τον περασμένο μήνα, καθώς στη συσκευασία εντόπισε ένα έντομο διαστάσεων 7,4 χιλιοστών, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Οι εταιρείες δεν γνωρίζουν αν το έντομο εισήλθε στη συσκευασία κατά τη διαδικασία της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά αποφάσισαν να ανακαλέσουν τη συγκεκριμένη παρτίδα, ζητώντας παράλληλα «συγνώμη» από τους πελάτες. 

Να σημειώσουμε ότι χθες, ιαπωνικό παράρτημα της γνωστής αλυσίδας McDonald’s, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ένα ανθρώπινο δόντι μέσα σε τηγανητές πατάτες που πωλούνταν σε ένα από τα καταστήματά του.

japan mc

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα σε κοτομπουκιές (chicken nuggets) βρέθηκε κομμάτι από βινύλιο καθώς κι ένα κομμάτι από πλαστικό μέσα σε ένα παγωτό κυπελάκι της εταιρείας.

Τα κρούσματα διατροφικών σκανδάλων είναι σπάνια στην Ιαπωνία καθώς η χώρα, σε γενικές γραμμές, εφαρμόζει αυστηρούς κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων.