Newsroom

Newsroom

Η ζωή του σαν ταινία…

Φανταχτερός, εκκεντρικός και ιδιαίτερα ταλαντούχος ο Λιμπεράτσε ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη στο πρόσωπο του Μάικλ Ντάγκλας. Μια ζωή γεμάτη στρας,…

Φανταχτερός, εκκεντρικός και ιδιαίτερα ταλαντούχος ο Λιμπεράτσε ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη στο πρόσωπο του Μάικλ Ντάγκλας. Μια ζωή γεμάτη στρας, λάμψη, επιτυχία και ίντριγκες, πραγματικά κινηματογραφική, σκηνοθετεί ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, σε μια ταινία που όπως λέγεται θα είναι το «κύκνειο άσμα» της καριέρας του.

Ο πολωνο-ιταλικής καταγωγής Wladziu Valentino Liberace γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Την περίοδο του 1950-1970 υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο για την επιδεξιότητά του ως πιανίστας, όσο και για τις αστραφτερές εμφανίσεις του. Στον Λιμπεράτσε αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός του διασκεδαστή, καθώς τα σόου του και τα ενδύματά του ήταν φαντασμαγορικά.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος διασκεδαστής στο Λας Βέγκας αρνιόταν δημοσίως τις φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος. Πάντως, το 1982 επιδόθηκε σε μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, όταν ο βοηθός του, Σκοτ Τόρσεν, τον μήνυσε, διεκδικώντας διατροφή 113 εκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν ζευγάρι για πέντε χρόνια.

Ο Λιμπεράτσε πέθανε το 1987 σε ηλικία 67 ετών από AIDS.

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό από δίκη όπου εκδικαζόταν η μήνυση που είχε ασκήσει ο Λιμπεράτσε κατά της αγγλικής εφημερίδας Daily Mirror, επειδή τον παρουσίαζε ως ομοφυλόφιλο. Όπως ανέφερε το Reuters, μία ένορκος στη δίκη του έκλεισε το μάτι πριν την ανάγνωση της απόφασης. Επρόκειτο για μια ελκυστική χήρα Αυστραλού μεγαλοκτηματία, η οποία μετά από το νεύμα που του έκανε για τη δικαστική απόφαση, προσπάθησε να τον συναντήσει στο ξενοδοχείο του! Τελικά ο πιανίστας κέρδισε τη δίκη εναντίον του σχολιαστή με το ψευδώνυμο «Κασσάνδρα» της αγγλικής εφημερίδας, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «φανατισμένο ομοφυλόφιλο».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε δηλώσει ότι στο πνεύμα του Λιμπεράτσε οφείλει την επιτυχημένη καριέρα του.

Στην ταινία το ρόλο του Σκοτ Τόρσεν θα υποδυθεί ο Ματ Ντέιμον. Το σενάριο προβλέπει και ερωτικές σκηνές μεταξύ Ντέιμον και Ντάγκλας. Ο Ματ Ντέιμον δήλωσε σχετικά: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φίλαγα τον Μάικλ Ντάγκλας».

Η ταινία θα έχει τίτλο «Πίσω από το κηροπήγιο», από τα εντυπωσιακά κηροπήγια που συνήθιζε πάντα να έχει ο Λιμπεράτσε πάνω στο πιάνο του στις παραστάσεις που έδινε. Αυτός είναι και ο τίτλος της αυτοβιογραφίας που κυκλοφόρησε ο Σκοτ Τόρσεν για τη ζωή του κοντά στον διάσημο πιανίστα.

Το σενάριο υπογράφει ο Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζ και η παραγωγή της ταινίας γίνεται για λογαριασμό του HBO.

Εν αναμονή λοιπόν της ταινίας που παρουσιάζει τη βιογραφία του κορυφαίου πιανίστα-showman, ο οποίος αν και προκαλούσε με τη ζωή του, υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμη και στις συντηρητικές τάξεις της εποχής.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…