Η υποψήφια Μις Υφήλιος διχάζει το Πακιστάν – «Είναι η μεγαλύτερη ντροπή της χώρας»

Ο Κακάρ διέταξε μάλιστα έρευνα για το…«σκάνδαλο» (!) ενώ τα social media πήραν φωτιά. «Αυτό που έγινε είναι ντροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισλαμιστής γερουσιαστής Μουστάκ Αχμέτ.

αρχείο λήψης 1

Σε κλίμα πόλωσης και διχασμού βρίσκονται τις τελευταίες μέρες εκατομμύρια Πακιστανοί μουσουλμάνοι -συμπεριλαμβανομένου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Ανουάρ ουλ Χακ Κακάρ και βουλευτών του ισλαμιστικού κόμματος Τζαμάατ αλ Ισλαμί. Η αιτία βρίσκεται πίσω από την επιλογή μιας χριστιανής για να εκπροσωπήσει τη χώρα στα καλλιστεία της Μις Υφήλιος, που θα γίνουν τον Νοέμβριο στο Ελ Σαλβαδόρ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erica Robin (@ericarobin_official)

Ο Κακάρ διέταξε μάλιστα έρευνα για το «σκάνδαλο», ενώ τα social media πήραν φωτιά. «Αυτό που έγινε είναι ντροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισλαμιστής γερουσιαστής Μουστάκ Αχμέτ.

Επαγγελματίας μοντέλο, η 24χρονη Ερικα Ρόμπιν από το Καράτσι επικράτησε ανάμεσα σε πέντε άλλες Πακιστανές υποψήφιες, στον τελικό που φιλοξενήθηκε στις Μαλδίβες. Απόφοιτη του Γυμνασίου Σεντ Πάτρικ και του Κυβερνητικού Κολεγίου Εμπορίου και Οικονομικών, δήλωσε στο BBC ότι είναι πολύ χαρούμενη που θα εκπροσωπήσει το Πακιστάν στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς. «Δεν καταλαβαίνω προς τι οι αντιδράσεις. Ισως επειδή θα παρελάσω με μαγιό σε μια αίθουσα γεμάτη άντρες;», τόνισε ενοχλημένη. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν παραβίασε κανένα νόμο και είναι αποφασισμένη να αλλάξει τα στερεότυπα που συνοδεύουν τη χώρα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erica Robin (@ericarobin_official)

Η αλήθεια είναι πως η πράξη της απαιτεί θάρρος, καθώς η χριστιανική μειονότητα του Πακιστάν (περίπου 4 εκατομμύρια επί συνολικού πληθυσμού 230 εκατομμυρίων, κυρίως Καθολικοί και Αγγλικανοί) ζει υπό τη διαρκή απειλή πογκρόμ. Με αφορμή το νόμο περί βλασφημίας του 1973, ο φανατικός όχλος επιτίθεται συχνά σε χριστιανικές συνοικίες και ναούς, τρομοκρατώντας τους συμπολίτες του και προκαλώντας καταστροφές. Τελευταίο κρούσμα, η πυρπόληση χριστιανικών εκκλησιών και εκατοντάδων σπιτιών τον Αύγουστο στην πόλη Τζαρανουάλα της ανατολικής επαρχίας Πουντζάμπ, λόγω της φημολογούμενης βεβήλωσης του Κορανίου από δύο χριστιανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με περίπου 150 μουσουλμάνους βάνδαλους.

Στο πλευρό της Ερικα Ρόμπιν στάθηκαν δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ακτιβιστές και άλλα μοντέλα του Πακιστάν, εκπρόσωποι μιας μικρής, «φωτισμένης μειοψηφίας». Για τους περισσότερους μουσουλμάνους αποτελεί σκάνδαλο και μόνο η συμμετοχή του Πακιστάν στα καλλιστεία της Μις Υφήλιος, για πρώτη φορά στα 72 χρόνια του θεσμού. Τα δικαιώματα του πακιστανικού προκριματικού διαγωνισμού ανήκουν στη Yugen Group με έδρα το Ντουμπάι.

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…