Newsroom

Newsroom

Η Ρωσία καρφώνει τον γιο και γαμπρό Ερντογάν για λαθρεμπόριο πετρελαίου και χρησιμοποιεί τη "μητέρα των βομβών" (δείτε βίντεο)

Σκληρότατη επίθεση εναντίον της Τουρκίας εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.…

putin 23

Σκληρότατη επίθεση εναντίον της Τουρκίας εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Στις δηλώσεις του στη ρωσική τηλεοπτική εκπομπή “News on Saturday, που αναμένεται να κλιμακώσουν την ένταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κινητοποιηθεί πλήρως προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που το Κρεμλίνο θεωρεί ως μία άνευ προηγουμένου απειλή από την Τουρκία έπειτα από την κατάρριψη ενός από τα πολεμικά αεροπλάνα της από τουρκικό F-16.

Σε σχόλια που υπογραμμίζουν πόσο οργισμένο εξακολουθεί να είναι το Κρεμλίνο για το συμβάν, αποκάλεσε τη συμπεριφορά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας “σκέτη τρέλα” και είπε πως ο επακόλουθος χειρισμός από την Άγκυρα της κρίσης θυμίζει “θέατρο του παραλόγου”. “Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει προδοτικά ένα ρωσικό αεροπλάνο από πίσω”, είπε ο Πεσκόφ στη ρωσική τηλεοπτική εκπομπή , αποκαλώντας “κινούμενα σχέδια” τις αποδείξεις που παρουσίασε η Τουρκία που φέρεται να δείχνουν πως το ρωσικό Su-24 είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο Πεσκόφ είπε πως η κρίση είχε ως αποτέλεσμα ο Πούτιν, οι υπουργοί του οποίου ετοιμάζουν οικονομικά μέτρα σε αντίποινα, να “κινητοποιηθεί” με τον τρόπο που το κάνει ένας στρατός σε καιρούς έντασης.”Ο πρόεδρος είναι κινητοποιημένος, πλήρως κινητοποιημένος, κινητοποιημένος στον βαθμό που απαιτούν οι περιστάσεις”, είπε. “Οι περιστάσεις δεν έχουν προηγούμενο. Το γάντι που πετάχτηκε μπροστά στη Ρωσία είναι χωρίς προηγούμενο. Έτσι φυσικά η αντίδραση είναι ανάλογη με την απειλή αυτή”, είπε.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πως ο Πούτιν είναι ενήμερος για το τουρκικό αίτημα να συναντήσει τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για το κατά πόσον η συνάντηση αυτή θα γίνει. Επιπλέον διέψευσε δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η Μόσχα και η Άγκυρα συμφώνησαν να σταματήσουν τα πολεμικά αεροπλάνα τους να πετούν πάνω από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, λέγοντας πως οι στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν διακοπεί και πως η γραμμή επικοινωνίας για την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων δεν υφίσταται πλέον.

Ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, μίλησε επίσης για το πώς ο γιος του Ερντογάν κι ο γαμπρός του έχουν ένα “ορισμένο ενδιαφέρον” στην πετρελαϊκή βιομηχανία. Ο Πούτιν έχει πει πως το πετρέλαιο από το συριακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκει τον δρόμο του για την Τουρκία. Ο Ερντογάν έχει κάνει λόγο για συκοφαντία και ζήτησε όποιος προβαίνει σε τέτοιες κατηγορίες να τις στηρίξει με αποδείξεις. Ο Πεσκόφ είπε πως “σημείωσε” ότι ο νεοδιορισθείς υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, είναι γαμπρός του Ερντογάν.

Στο μεταξύ, η ρωσική Aερoπoρία έκανε χρήση τoυ “πατέρα όλων των βoμβών”, της FOAB.

Πρόκειται για την ισχυρότερη βόμβα που ρίχνεται από αεροπλάνο και μπορεί να εξαυλώσει τα πάντα σε μια τεράστια ακτίνα. Τέσσερις φoρές πιo ισχυρo απo την αμερικανική GBU-43/B και απoτελεί τo πιo ισχυρo συμβατικo μη πυρηνικo oπλo τo oπoίo δοκιμάστηκε επιτυχώς στις 11 Σεπτεμβρίου τoυ 2007. Eίναι τo ισoδύνoμo 44 τόνων ΤΝΤ και χρησιμοποιεί 7 τόνoυς νέoυ τύπoυ υψηλής εκρηκτικότητας. H έκρηξη και η πίεση τoυ κύματoς έχει παρόμοια αποτέλεσμα με τακτικό πυρηνικό oπλo (ακτίνα κύματος 300 μέτρα).

Το αποτέλεσμα ήταν με ένα χτύπημα 600 ισλαμιστές νεκροί! Ταυτόχρονα ρωσικές ειδικές δυνάμεις κυνηγούν Τούρκους και Τουρκμένους στα βουνά κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ενώ οι ισλαμιστές στη Ράκκα καήκαν ζωντανοί: Βομβαρδίστηκαν με εμπρηστικές βόμβες.

 

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως