Η πολιτική αρχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη

Ο ξεκάθαρος Τσίπρας και η άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργούλη

Alexis Georgoulis 48908854851 cropped 1

«Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή, καμία σκιά, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται κάποιος και όποιος κι αν είναι αυτός».

Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε το βασικό σκεπτικό με το οποίο η Κουμουνδούρου αποφάσισε εξ’ αρχής να διαχειριστεί την υπόθεση Γεωργούλη που έσκασε σαν «βόμβα» και έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε σε πολύ αυστηρούς τόνους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιλέξει τον δρόμο της συγκάλυψης και του κουκουλώματος των καταγγελιών σε βάρος του μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή του Αλέξη Γεωργούλη. «Είμαστε με τα θύματα», ανέφερε σε άλλο σημείο της χθεσινής του προεκλογικής ομιλίας ο κ. Τσίπρας, δίνοντας, με αυτό τον τρόπο, έμφαση στις πολιτικές και ηθικές αρχές με βάση τις οποίες η Κουμουνδούρου διαχειρίστηκε την υπόθεση Γεωργούλη και πήρε τις σχετικές αποφάσεις όταν έγιναν επίσημα γνωστές οι καταγγελίες δια στόματος Μετσόλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις Τσίπρα μέσα από τις οποίες έγινε γνωστό ότι η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να κάνει βήμα από από μια πολιτική αρχών που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή», είχε προηγηθεί η συνέντευξη της Πόπης Τσαπανίδου στον Νίκο Ευαγγελάτο, στο πλαίσιο της οποίας υπογράμμισε ότι:«στον ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζουμε με τα ζητήματα έμφυλης βίας και τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτά τα θέματα είναι βαθιά ριζωμένα στο αξιακό μας σύστημα».

Το οριστικό τέλος στα σενάρια συγκάλυψης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιλέξουν τον δρόμο της ανοχής και της συγκάλυψης, πηγές της Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα απολύτως πριν η καταγγελία φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο «δια χειρός» Μετσόλα.

Το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα, όπως ανέφερε χθες, δεν ενημέρωσε ούτε την οικογένειά της σχετικά με την κακοποίηση που κατήγγειλε στις βελγικές αρχές ότι δέχθηκε από τον κ. Γεωργούλη, πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι βάζει οριστικό «φρένο» στα σενάρια που διακινούνταν περί απόπειρας συγκάλυψης. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης έκανε γνωστό πως και ο ίδιος ενημερώθηκε την ίδια μέρα που ενημερώθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να γνωστοποιήσει και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση Γεωργούλη όταν αυτή ξεκίνησε σε επίπεδο αόριστης φήμης για κακοποιητική συμπεριφορά και χωρίς να υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου: «και μόνο στην ύπαρξη φήμης που έφθασε στον ΣΥΡΙΖΑ για κακοποιητική συμπεριφορά, χωρίς κανένα στοιχείο και καμία δημόσια καταγγελία, ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε άμεσα σε εξηγήσεις τον κ. Γεωργούλη που τα διέψευδε όλα κατηγορηματικά». Παράλληλα, οι ίδιος πηγές υπογραμμίζουν ότι «το ίδιο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στις αρμόδιες Αρχές στις Βρυξέλλες καθώς και στη νομική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου για να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, κάποια καταγγελία, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση.»

Με άλλα λόγια, η Κουμουνδούρου περιγράφει το «διπλό αδιέξοδο» πάνω στο οποίο έπεσαν όταν ξεκίνησαν να διερευνούν τις φήμες τον Ιούνιο του 2022. Αφενός ο κ. Γεωργούλης αρνιόταν τα πάντα, αφετέρου οι αρμόδιες αρχές του Ευρωκοινοβουλίου δεν απάντησαν επικαλούμενες το απόρρητο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Τσαπανίδου στο πλαίσιο της χθεσινής της συνέντευξης: «Όταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τί συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο Ε/Κ μόλις προχθές, γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας».

«Όταν η φήμη έγινε καταγγελία» και το αίτημα για επιστροφή της έδρας

Σε ξεκάθαρους τόνους η κ. Τσαπανίδου υπογράμμισε πως: «όταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε χθες η απόφαση» ανέφερε, μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA. Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου αποκάλυψε ότι έχει ζητηθεί από τον κ. Γεωργούλη να επιστρέψει την έδρα στο Κοινοβούλιο μέχρι να αποφανθεί σχετικώς η δικαιοσύνη.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη