Newsroom

Newsroom

Η a-politic ιταλική κυβέρνηση

Ιδού η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας υπό τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι .Το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για μια ευέλικτη…

Ιδού η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας υπό τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι .Το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για μια ευέλικτη κυβέρνηση τεχνοκρατών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών ενώ υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρέσβης στις ΗΠΑ, Τζούλιο Τέρτσι Ντι Σαντ’ Άγκατα.
Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει η Άννα Μαρία Καντσελιέρι, νομάρχης στην Μπολόνια.
Υπουργός Δικαιοσύνης η Πάολα Σεβερίνο, δικηγόρος και υποδιευθύντρια του πανεπιστημίου Luiss, που ανήκει στην Ένωση Βιομηχάνων.
Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Φραντσέσκο Προφούμο, επικεφαλής του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών.
Υπουργός Άμυνας ο ναύαρχος Τζαμπάολο Ντι Πάολα, πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ιντέζα Σαν Πάολο, Κοράντο Πάσερα, είναι ο νέος υπουργός Υποδομών και Οικονομικής Ανάπτυξης.
Η Έλσα Φορνέρο, οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο του Τορίνο, αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας.

Σε αντίθεση με την νέα ελληνική κυβέρνηση το σχήμα σε αυτή την περίπτωση είναι όντως ευέλικτο καθώς αποτελείται από έντεκα υπουργούς ενώ πέντε πρόσωπα «βαφτίστηκαν» ως υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου.

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι τόνισε ότι “η απουσία πολιτικών θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ριζώσει στο κοινοβούλιο και στις πολιτικές δυνάμεις. Οι πολιτικές δυνάμεις, έχουν, άλλωστε, πλήρη επίγνωση της δύσκολης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα”.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…