Η ΠΟΕΔΗΝ καταρρίπτει την κυβερνητική προπαγάνδα για τον εμβολιασμό των υγειονομικών

Για αρνητές υγειονομικούς, που τορπιλίζουν την μάχη στον κορονοϊό έκανε λόγο η κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα σε αυτή ΜΜΕ.  

NewsRoom 06/05/2021 | 20:19

Απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα  ότι σημαντικό ποσοστό των υγειονομικών επιλέγουν να μην εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοϊό, έδωσε η Πανελλήνια Ομοσονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Πλέον και αυτή η προπαγάνδα καταρρέει, αφού αυξημένα είναι ποσοστά εμβολιασθέντων υγειονομικών. Η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε στην ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας, κάνοντας λόγο για «κατασυκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού πως δήθεν δεν εμβολιάζεται και διασπείρει τον ιό»


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό σήμερα του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80% όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους».

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Περί του 10% των Υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα όπως είναι η σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας. Περί του 10% των Υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των Νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται με ιατρικές οδηγίες ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ)».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να δοθεί δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του υγειονομικού προσωπικού καθώς «είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων».