Η Ολυμπιακή Φλόγα μετατράπηκε σε πολιτικό σόου

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε ο αποκλεισμός αθλητών, ολυμπιονικών και πρωταθλητών, από την λαμπαδηδρομία για την συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών.

Υποτίθεται ότι η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που αναβιώνει κάτι από τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Έλα όμως που ενόψει ευρωεκλογών ορισμένα γαλάζια στελέχη βρήκαν την ευκαιρία της αυτοπροβολής, παρότι βάση κανονισμού απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων.

 

lampadidromia

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

domna mixailidoy lampadidrom

Οργή των αθλητών

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε ο αποκλεισμός αθλητών, ολυμπιονικών και πρωταθλητών, από την λαμπαδηδρομία και η συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών. Ολυμπιονίκες όπως η Νικολέτα Κυριακοπούλου, καταγγέλλουν ότι αποκλείστηκαν από τη λαμπαδηδρομία.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή της στο Facebook:

«Η δύναμη της Ολυμπιακής φλόγας εμπνέει φιλάθλους και αθλητές σε όλο τον κόσμο. Ύψιστη τιμή η μεταφορά της από τους λαμπαδηδρόμους…  που “περιέργως” αυτή την Ολυμπιακή χρονιά η “κλήρωση”… για να συμμετάσχω, δεν κατάφερε να με εντοπίσει παρά το ταπεινό αθλητικό βιογραφικό μου! ».

 

Το επικοινωνιακό show που στήθηκε  οδήγησε στην παραίτηση «βόμβα» από την Επιτροπή της ολυμπιονίκου του ανσάμπλ, Ειρήνη Αϊνδιλή.

Η Ειρήνη Αϊνδιλή απέστειλε επιστολή στην ΕΟΕ, στην οποία εξηγεί ότι παραιτήθηκε καθώς διαπίστωσε πως δεν έγινε επιλογή αθλητών, όπως προβλέπεται.

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε και η ΕΣΟΑ (Σύλλογος Συμμετοχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες) διαμαρτυρόμενη ότι έμειναν εκτός πρωταθλητές για να επιλεγούν πολιτικοί και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…