Newsroom

Newsroom

Η Ντόρα κήρυξε «πόλεμο» στον Σαμαρά μετά τη συνέντευξη στα Νέα (video)

Του έδειξε ευγενικά την πόρτα της εξόδου...

1796026

Λέγοντας ότι δεν έχει τη διάθεση να σχολιάσει τη συνέντευξη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε ακριβώς αυτό: Σχολίασε ανοιχτά και επιθετικά τα όσα είπε σε συνέντευξή του στα Νέα, διατηρώντας ωστόσο τη γνωστή της ειρωνία που κρύβεται μέσα σε ένα περιτύλιγμα «ευγένειας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμμέσως πλην σαφώς έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι όποτε η παράταξη διευρύνθηκε πολιτικά γινόταν κυβέρνηση, ενώ όταν συρρικνωνόταν έμενε στην αντιπολίτευση. Υπενθύμισε βεβαίως με νόημα ότι η «πολιτική ιστορία του κόμματός μας είναι γνωστή», σε μια έμμεση, αλλά σαφή αιχμή προς την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετά τις ενέργειες του Αντώνη Σαμαρά. 

Ερωτώμενη για τη συνέντευξη Σαμαρά η κ. Μπακογιάννη απάντησε: 

«Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά. Πόσω μάλλον μια μέρα σαν τη σημερινή όπου πολλά από τα θέματα που έθιξε ο κ. Σαμαράς απαντώνται με την πολιτική του πρωθυπουργού. Μια φράση θα πω μόνο: Η πολιτική ιστορία του κόμματός μας είναι γνωστή. Οποτεδήποτε η παράταξη διευρύνθηκε έγινε κυβέρνηση και πήρε μεγάλα ποσοστά. Οποτεδήποτε συρρικνώθηκε έμεινε στην αντιπολίτευση. Σήμερα που μιλάμε έχουμε μια παράταξη με ευρύτητα. Οι νεοδημοκράτες εκφράζονται γνησίως από τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός δίνει καθημερινά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις μια μάχη που ο ελληνικός λαός του αναγνωρίζει»

Ουσιαστικά δηλαδή, η κ. Μπακογιάννη δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Αντώνη Σαμαρά, προειδοποιώντας τον ότι οποιαδήποτε ενέργεια κατά του πρωθυπουργού, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην πτώση μιας ακόμη κυβέρνησης Μητσοτάκη, με σκοπό να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να δείξει την απόλυτη στήριξή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις φωνές που κάνουν λόγο για πολιτικό «ρήγμα» ανάμεσα στα δύο αδέλφια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στα Νέα, είχε εκφράσει έντονες διαφωνίες σχεδόν με το σύνολο των χειρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συγκρίνει τη ΝΔ με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα σε μια «φουλ επίθεση» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε επικρίνει το λεγόμενο «άνοιγμα» της ΝΔ προς το κέντρο λέγοντας ότι «με το να μετακινηθούμε σε θέσεις “Ποταμιού” δεν κατακτάμε το “πολιτικό Κέντρο”…Είναι άλλο πράγμα να “απευθύνεσαι” σε πολίτες όλων των παρατάξεων κι είναι εντελώς άλλο να “εκφράζεις” άλλες παρατάξεις», ενώ στη συνέχεια προειδοποίησε ότι «προϋπόθεση μιας διεύρυνσης είναι να έχεις μαζί σου την βάση σου. Αλλιώς, κινδυνεύεις να απομακρύνεις περισσότερους απ’ όσους προσελκύεις».

Αναφερόμενος στα «εθνικά» και κυρίως στις εντάσεις με την Τουρκία, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος θα έπρεπε να είχαν ήδη αντιδράσει εντονότερα, θα έπρεπε να πιέζουν συνεχώς την ΕΕ για κυρώσεις κατά της Τουρκίας και «να φθάσουν ακόμη και σε βέτο σε Ευρωπαϊκές αποφάσεις…Δεν πρέπει – επ’ ουδενί – να εκληφθεί η πολιτική μας ως “παθητική στάση” απέναντι στις απροσχημάτιστες προκλήσεις του Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην οικονομία είχε δηλώσει ότι «σε αυτή τη φάση μιλάμε, στην πραγματικότητα, για ανάκαμψη. Δεν είναι ακόμα “Ανάπτυξη”…» και εκφράζει την ανησυχία του: «Ωστόσο, ανησυχώ για το τι θα συμβεί όταν οι Κεντρικές Τράπεζες, αποφασίσουν να ανεβάσουν τα επιτόκια, για να ελέγξουν την πληθωρισμό

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη