Newsroom

Newsroom

Η Μπακογιάννη παραδέχεται: "Δεν έχουμε τους 180"

Την εκτίμηση πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν 180 βουλευτές ώστε να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή ο Πρόεδρος της…

mpakogianni 0

Την εκτίμηση πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν 180 βουλευτές ώστε να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

 «Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κακώς επιτρέπουμε στου εαυτούς μας να παίζουμε ένα πολιτικό παιχνίδι που δεν ωφελεί κανέναν. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 180 βουλευτές, με βάση τις δηλώσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις προεδρικές εκλογές με πολλά ανοικτά μέτωπα, εξαιτίας της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία χρέωσε ανευθυνότητα. «Το ότι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέση της κυβερνητικής θητείας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με αφορμή την προεδρική εκλογή, σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχτηκε τίποτα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια της χώρας», είπε η πρώην υπουργός.

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι τακτικές τύπου «σκίζω τα μνημόνια» είναι καταστροφικές και εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση «δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τον λαϊκισμό».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «όσοι λένε ότι έχουν διαφορετική λύση είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αυτό που λέει, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταργήσει τους 470 νόμους και έπειτα να πάει στους Ευρωπαίους να τους πει “θα καταργήσουμε το μνημόνιο, θα μου δώσετε και λεφτά”, αυτά είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν πουθενά, ούτε στον Άρη».

Τέλος, σχετικά με την πρότασή της για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Δήλωσαν ότι το μελετούν. Αυτή η πρόταση θα επιτρέψει στους Έλληνες να μην πληρώνουν φόρο πάνω σε πλασματικές αξίες και ταυτόχρονα να μη στηθεί ένας Προϋπολογισμός πάνω σε πλασματικά δεδομένα. Είναι πλασματικά τα δεδομένα σήμερα. Δεν υπάρχουν αυτές οι αξίες. Το θέμα αφορά πάρα πολύ κόσμο και αφορά κι εμένα. Και με αφορά γιατί εκτιμώ ότι θα υπάρξουν αυξημένα έσοδα για το κράτος, γιατί ο κόσμος θα μπορέσει να πληρώσει. Έφερα την πρόταση στη Βουλή και μου απάντησαν αρνητικά. Αλλά θα επιμείνω».

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…