Η μεγαλοδύναμη τορπίλη

Υπάρχει κωδικός μετακίνησης για τους πολίτες που θέλουν να βγουν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν;

5057592

Το σημερινό Newletter του Documento έφτασε στα χέρια των συνδρομητών  κάπως πιο θυμωμένο από τα προηγούμενα. Δεν έφταιγε αυτός που το επιμελήθηκε, δηλαδή εγώ, αλλά ο Στέλιος ο Πέτσας με τ’ όνομα.

Ο έρημος και απρόσωπος εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης που προσθέτει τον θρήνο στο επίθετο «αξιοθρήνητη» και μας υποχρεώνει να εκφράζουμε φωναχτά τις μύχιες απορίες μας.

Πώς είναι δυνατόν να μην έχει επαναστατήσει ακόμη ο κοσμάκης με τα καμώματά της; Αξίζει να σπάσουμε την καραντίνα για να βγούμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε;

Θα βρούμε νοσοκομείο να μας περιθάλψει, μετά το βρωμόξυλο που θα εισπράξουμε από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη; Θα βρεθεί παπάς να μας ξεπροβοδίσει, εμάς τους άθεους, αν μας την πέσουν οι χριστιανοταλιμπάν και μας στείλουν αδιάβαστους σαν τον φουκαρά τον Ζακ;

Θα παίξουν την είδηση τα κανάλια ή θα δοθεί προτεραιότητα σε καμιά αγιογραφία της Μαρέβας; Πώς θα σχολιάσει το ανδραγάθημά μας ο Γρηγόρης Ψαριανός;

Να πεταχτούμε για λίγο και στην εκκλησία μετά, αν είναι να εξαγνιστεί έτσι το παραστράτημά μας…

Ο κοινός παρονομαστής των παραπάνω κλασμάτων είναι ο Πέτσας. Σε μία απίθανη επίδειξη κουτοπόνηρων αντανακλαστικών, και κλείνοντας το μάτι στους πιστούς σαν νέος Μιχάλης Ρακιντζής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπέδειξε τη μέθοδο για να ντριμπλάρουμε τον κλοιό των απαγορεύσεων.

Θα δηλώνουμε λέει ότι βγαίνουμε για σωματική άσκηση και θα πεταγόμαστε με τρόπο στην εκκλησία, για την ατομική λατρεία!

Άραγε μετράει για σωματική άσκηση το πατσαβούριασμα όσων απεργάζονται τέτοιες παράνομες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία μεθοδεύσεις; Να στείλω «6» για να δοκιμάσω;

Αν ναι, ποιος έχει προτεραιότητα στην είσπραξη των αντιποίνων; Παπάς, πολιτικός, απλός προσκυνητής ή κάποιος μπουκωμένος από τα 11 εκατομμύρια του Δημητριάδη δημοσιογράφος;

Στο προβοκατόρικο γκάλοπ που σκάρωσα επί τούτου στο Twitter, η πλειοψηφία επέλεξε την κουρτίνα Δέλτα. Με τους δημοσιογράφους τα έχουν οι περισσότεροι, αυτούς που συσκοτίζουν την αλήθεια και πλασάρουν τον Μητσοτάκη ως μετενσάρκωση του Μωυσή.

Εκτός πια και αν εννοούσαν εμένα. Ούτε αυτό αποκλείεται στον τόπο που ζούμε. Να στιγματιστούμε εμείς που είμαστε έξω από τον χορό, ως εγκάθετοι κάποιου Μαδούρο ή ως απλώς κορόιδα.

Η σοφιστεία του Πέτσα δεν πήγασε από τον δικό του εγκέφαλο, που προφανώς μπάζει αέρα μετά το κούρεμα.

Λανσαρίστηκε νωρίτερα από κάποιον σκοταδόψυχο μητροπολίτη, ο οποίος θέλησε έτσι να ξορκίσει τις αράχνες που θα πιάσει το πασχαλινό παγκάρι. «Πείτε ότι βγαίνετε για ψώνια και ελάτε να κοινωνήσετε, στην αγκάλη του υιού του Θεού», είπε ο παππούλης, μπερδεύοντας τις λέξεις «υιός» και «ιός».

Αφού δεν τον ενοχλεί κάποιος τολμηρός εισαγγελέας, πολύ καλά κάνει και μετατρέπει τον οίκο του μεγαλοδύναμου σε μεγαλοδύναμη υγειονομική τορπίλη.

Ουδείς δικαιούται να ψέξει τους παπάδες για τη στάση τους. Έμποροι είναι, εμπόριο θα κάνουν. «Αν είναι έτσι, ας ανοίξουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις», σάρκασε κάποιος στο διαδίκτυο.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τις (και αριστερές) κυβερνήσεις, που επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη δημιουργία ενός κράτους εν κράτει, και καταλήγει στη θρησκοληψία του πλήθους, το οποίο γαλουχείται με πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Σανό από τρεις διαφορετικές ποικιλίες.

Η κονσομασιόν της κυβέρνησης προς την Εκκλησία είναι στην πραγματικότητα κονσομασιόν προς μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, όχι απαραίτητα ηλικιωμένων, όχι απαραίτητα αφελών, όχι απαραίτητα αστοιχείωτων.  

Του Έλληνα μπορείς να του κατασχέσεις ανενόχλητος τις καταθέσεις ή την πρώτη κατοικία, με λίγη τύχη ίσως σου επιτρέψει να του πάρεις και την ψυχή, αλλά όλα κι όλα, κάτω τα ξερά σου από το καντήλι και από το εικόνισμα. Μας πήρατε τη Μακεδονία, δεν θα μας πάρετε και το Πάσχα.

Όποιος νομίζει ότι ο θρησκευτικός φανατισμός περιορίζεται σε ολιγάριθμους ψεκασμένους με αγιασμό δεν έχει παρά να σεργιανίσει στον προσωπικό λογαριασμό οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης ή του ίδιου του πρωθυπουργού, σε αναρτήσεις σχετικές με θέματα λατρείας ή και τελείως άσχετες.   

Διάλεξα να μελετήσω τους ακολούθους του σερίφη Χαρδαλιά, διότι με γοητεύουν οι γυμνασμένοι τρικέφαλοί του και η χάρη με την οποία παριστάνει τον τιμητή, ενώ έχει τη φωλιά του πολλάκις λερωμένη.

Τηρώ την ορθογραφία και το συντακτικό του πρωτοτύπου τιτιβίσματος, ειδάλλως θα χρειαστεί να πληρωθώ υπερωρίες για να διορθώσω όλα τα λάθη των αρίστων. Και μπορεί να μου βγει και κανένα μάτι. Διαβάστε, λοιπόν, τι του σούρνει το χριστεπώνυμο πλήθος:

Η απαγόρευση του Αγίου Φωτός σε συνδυασμό με την απαγόρευση των μεγάφωνων και των καμπάνων ήταν τραγικό λάθος. Ξανασκεφτείτε το. Οι δήμοι μαζί με τους εθελοντές θα μπορούσαν να το οργανώσουν με ασφάλεια. Ο ντελιβεράς πως έρχεται δηλαδή; Βαδίζετε σε πολύ λάθος δρόμο…

Μενουμε στο σπιτι, ναι. Αλλα το Αγιο Φως ηταν δυνατό να μοιραστεί χωρίς κίνδυνο. Μην τραβάτε πολύ το σχοινί με τα θεματα της Θρησκείας…

Τι θα γίνει με το Άγιο φως

Δν μας ειπατε γτ δν επιτρεπεταο στο δημο Ελληνικου να μοιρασει το φως.

Δεν κολλάει ο ντελιβεράς και ο υπάλληλος του Δήμου που προσφέρει βοήθεια χέρι χέρι. Όταν όμως πρόκειται για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, απαγορεύεται για να μην εξαπλωθεί ο ιός!!! Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…

πόσα πήρες ρε προδότη από τους μασόνους τους Εβραίους για να κλειδώσει στους Έλληνες και εκκλησίες και να είναι ανοιχτά τα τζαμιά. Να ξέρεις έναν πόλεμο πρώτα τους προδότες καθαρίζουν και μετά το εχθρό

Νικάμε Νικολάκη Νικάμε; Ρε μας κάνετε πλάκα ή είστε εντελώς νούμερα σαν τους συριζαιους.

Είναι δυνατόν να επιτρέψετε επιτάφιους και άνοιγμα εκκλησιών; Πυροβολαμε τα πόδια μας; Γιατί ναην πάμε και για ποτακι; Πιο λόγοι θα είμαστεαστε στο μπαρ. Ελπίζω να σοβαρευτούμε και να ισχύσει για τον επιτάφιο ότι για ολους μας ως τις 27 Απριλίου

Θέλουμε το Άγιο Φως. Τα delivery πώς λειτουργούν? Το Φως σας πείραξε? Έλεος. Κριμας.

Πραγματικά, όμως, έλεος. Και πραγματικά κρίμας…

Οι παραπάνω κορώνες επιπλέουν στο ίδιο κοκτέιλ με τα γνωστά θεάρεστα και αγαπησιάρικα, όπως ταιριάζει σε ελεήμονες και φιλάνθρωπους χριστιανούς, σχόλια.

Να πνίξουμε τους λαθρομετανάστες, να βάλουμε φυλακή τους γύφτους, να πιάσουμε μαστίγιο και σπαθί, να διαλύσουμε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, να πυροβολούμε τους αντάρτες σαν τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε και τα τοιαύτα.

Για τη Μακεδονία μας δεν του γράφει κανένας. Ένα περίεργο πράγμα.

Η Ιερά Σύνοδος αναδιπλώθηκε προ της κατακραυγής, ίσως επειδή οι νομικοί σύμβουλοι της ίδιας ή της κυβέρνησης επισήμαναν πόσα λεφτά κινδυνεύει να χάσει, εάν την σύρουν στα δικαστήρια οι συγγενείς κάποιου θύματος του κορωνοϊού.

Πέρασε, ωστόσο, το μήνυμα που ήθελε. «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Και αν βρείτε την πόρτα κλειστή, σταθείτε απ’ έξω και θα σας μπάσουμε κρυφά από τις πολεμίστρες.

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για πιθανό συνωστισμό», τονίζει η εγκύκλιος της ανίερης Συνόδου. Ούτε για τη διασπορά του ιού, προφανώς.

Και ποιος θα φταίει, λοιπόν; Η αντίχριστη κυβέρνηση, που επιτρέπει το delivery του δίπιτου σουβλακιού αλλά αρνείται στους πιστούς το κατ’ οίκον άγιο φως, να ποιος.

«Εγώ πάντως προσπάθησα», θα διαμαρτυρηθεί μόλις δει το φραγγέλιο ο Στέλιος Πέτσας. «Εγώ ήμουν μέσα και έψελνα», θα προσθέσει με τη μελωδική φωνή του ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Ο Τσίπρας φταίει, που δεν σας ξύρισε», θα δώσει τη λύση ο Ηλίας Κανέλλης από το ραδιομέγαρο.

Μέχρι και ο διαπρύσιος υποστηρικτής της γαλάζιας μεταπολίτευσης Πάσχος Μανδραβέλης ξεσπάθωσε ενάντια στη γελοιότητα της κυβερνητικής οσφυοκαμψίας.

«Όταν οι κουτοπονηριές μητροπολιτών γίνονται επίσημη πολιτική της κυβέρνησης!», ξέσπασε στο Twitter. «Ελεος , Στέλιο Πέτσα. Έλεος…».

Ακόμα και όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε την ευκαιρία να ανασκευάσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δεν μπόρεσε να το πράξει με τρόπο πειστικό.

Άλλωστε, το κακό που προκλήθηκε ήταν πολύ μικρό. Τα λοιπά μέσα ενημέρωσης -με πρώτη την «ανεξάρτητη» ΕΡΤ- έκαναν τη δήλωσή του γαργάρα, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Μόνο ορισμένοι ανήσυχοι χρήστες του διαδικτύου και οι ελάχιστοι που παρακολούθησαν ζωντανά την ενημέρωση Πέτσα άκουσαν την κυβέρνηση να προτρέπει το ποίμνιό της σε παρανομία.

Το ποσοστό είναι αμελητέο, μπροστά στην κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων που βύθισαν τη χώρα σε καθεστώς αυτοδύναμου σκοταδισμού.

Νewsletter του Documento για τον κορονοϊό

Η μόνη επαφή που δεν πρέπει να αποφύγετε είναι αυτή με την αλήθεια: Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter της ομάδας του Documento για να γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεται σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την πανδημία στην Ελλάδα και τον κόσμο. ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ