Πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ εκκλησίας και κυβέρνησης για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η Εκκλησία λέει «μην έρθετε», ο Πέτσας λέει «πηγαίνετε»!

εκκλησία 0

Πλήρως αποδιοργανωμένη φαίνεται η κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας των εκκλησιών παρουσιά πιστών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδα αφού ενώ η εκκλησία διευκρίνιζε ότι η ατομική προσευχή δεν επιτρέπεται και ζητούσε από τους πιστούς να μείνουν σπίτι, ο Στέλιος Πέτσας καλούσε τους πολίτες πρακτικά να παρακάμψουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Το πρωί η ΔΙΣ εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν με ωράριο.

Ωστόσο, υπήρξαν δεκάδες αντιδράσεις προς την ανακοίνωση καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, ο οποίος φαίνεται να έχει επιτευχθεί.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, η ΔΙΣ εξέδωσε μάλιστα διεκρινιστική ανακοίνωση, διατηρώντας τα ωράρια λειτουργίας, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο για τους ιερείς.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην εκκλησία. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς κι αυτό είναι το νόημα της «κεκλεισμένων των θυρών» τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών», τονίζεται ενώ υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα ατομικής προσευχής καταργήθηκε με την ΚΥΑ των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών Δ1α/Γ.Π οικ 20036/ 22-3-2020 (ΦΕΚ B΄ 986).

Η Εκκλησία λέει «μην έρθετε», ο Πέτσας λέει «πηγαίνετε»!

Στον αντίποδα των διευκρινήσεων και των υπενθυμήσεων της Εκκλησίας βρέθηκε ως εκ θαύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη σημερινή του ενημέρωση, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τους πολίτες να «παρακαμψουν» τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι αν κάποιος βγαίνει για έναν από τους έξι λόγους για τους οποίους επιτρέπεται να βγει σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μπορεί να πάει στην εκκλησία και να ασκήσει την ατομική του προσευχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε επί λέξει: «Όσον αφορά το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση σε εκκλησίες, αλλά παρεμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και απο την εκκλησία της ενορίας του».

Η σύσταση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι σαφής δηλαδή: βγάλτε άδειες για σούπερ μάρκετ ή για σωματική άσκηση ή για βοήθεια σε συγγενικό πρόσωπο και μπείτε και στην εκκλησία για μια γρήγορη προσευχή… 

Για να δούμε τι γνώμη θα έχει γι’ αυτό ο «σκληρός» κ. Χαρδαλιάς στην απογευματινή του ενημέρωση.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…