Newsroom

Newsroom

Η μεγάλη πορεία στο Pride Χανίων φόβισε την ακροδεξιά

Μεγάλη, μαζική πορεία Υπερηφάνειας στα Χανιά, παρά τις ομοφοβικές αντιδράσεις της ακροδεξιάς, που έσπευσαν να αναδιπλώσουν

pride chania90

Δυναμική απάντηση στις ομοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές έδωσε πλήθος κόσμου στα Χανιά με αφορμή την 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας Χανίων. Παρά το γεγονός ότι μέλη του νεοσύστατου κόμματος Σπαρτιάτών εξαπέλυσαν κηρύγματα μίσους καλώντας σε αντισυγκέντρωση στην πορεία ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Χανίων, εντούτοις μετά την γρήγορη αντίδραση από συλλογικότητες και κόμματα το κόμμα με τους ομοϊδεάτες του Κασιδιάρη φοβήθηκαν να παίξουν όντως τον ρόλο των Κασιδιάρηδων, προχώρησαν σε αναδίπλωση, τονίζοντας ότι οι Σπαρτιάτες δεν έχουν καμία σχέση με τέτοια πράγματα κι ό,τι το ομοφοβικό κάλεσμα έγινε από ψεύτικο προφίλ.

Όσο αφορά την πορεία, πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πόλη των Χανίων για να περάσουν ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ των ίσων δικαιωμάτων στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ενάντια σε κάθε μορφή τρανσφοβίας, αποκλεισμού, συντηρητισμού, πατριαρχίας, έμφυλης βίας, φασισμού και διακρίσεων.

Το μήνυμα ήταν διάχυτο με πανό τα οποία έγραφαν μεταξύ άλλων «Η νεολαία στην πρώτη γραμμή ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό» ήταν επίσης πολλά μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και πολίτες που πέρασαν με τη σειρά τους το δικό τους ισχυρό μήνυμα: «Αγαπιόμαστε μαζί, τσακίστε τους ναζί».

«Κάθε τι παράξενο και μη κανονικό, μέσα απ’ την εξέγερση θα γίνει ορατό», απάντησαν οι διαδηλωτές , περνώντας μέσα από την πόλη των Χανίων.

Χανιά πορεία Pride
flashnews.gr
Χανιά Pride
Flashnews.gr

 

ΛΟΑΤΚΙ πορεία Χανιά

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…