Η μάσκα του Ζερό

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιφέρεται μια Αυτοκρατορική μπέρτα που το πρόσωπο της καλύπτεται από μια μάσκα. 

5356334 0 1

«Έπεσαν τ’ άστρα του ουρανού και τα ‘φαγαν οι χοίροι» και αυτή ακριβώς η παροιμία μου ήρθε κατά νου ακούγοντας το τελευταίο διάγγελμα Μητσοτάκη, ειδικά όταν ζήτησε «συγνώμη» μετά από τόσες ημέρες που μαίνονται οι πυρκαγιές, μιλώντας αόριστα για απόδοση ευθυνών. 
“Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει” ανάφερε χαρακτηριστικά, με στόμφο και ανασηκώνοντας το πηγούνι στην κάμερα, σε θέση μεγαλοπρέπειας.

Ο le petit koulis προσπάθησε να γίνει Κυριάκος, Μωυσής, Αυτοκράτορας, Λυτρωτής και Ελευθερωτής, προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα, σπέρνοντας καταστροφές καγχάζει σε όσους τον κριτικάρουν, κραυγάζει και βρυχάται («το ποντίκι που βρυχάται») συκοφαντώντας τον κακό του δαίμονα, τον Αλέξη Τσίπρα, και επαίρεται για τις μοναδικές και ανεπανάληπτες επιτυχίες του:   
“Από την ασύμμετρη επίθεση στον Έβρο μέχρι την επέλαση του κορωνοϊού. Και από τις αλλεπάλληλες εθνικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού”.

Το Μέγαρο Μαξίμου (το μάθανε πια όλοι, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι) δεν στεγάζει τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του. Στο Μέγαρο Μαξίμου (όταν δεν βρίσκεται σε διακοπές) περιφέρεται μια Αυτοκρατορική μπέρτα που το πρόσωπο της καλύπτεται από μια μάσκα

Η μάσκα του Ζερό!!

Η μάσκα που δεν κρύβει τίποτα από όσα αβασάνιστα δηλώνει και υπόσχεται, και καλύπτει τα πάντα από όσα βασανιστικά  επιβουλεύεται και πράττει.

Η μάσκα του Ζερό ξεσήκωνε και δίχαζε τον λαό για την «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών, με ψέματα, με πατριδοκάπηλους αλαλαγμούς, με υποσχέσεις για ακύρωση της και για κρεμάλες στους προδότες.

Η ίδια μάσκα του Ζερό σήμερα αναγνωρίζει το αμοιβαίο συμφέρον της Συμφωνίας, κρύβει τον τρόμο της μπροστά στις αποσχιστικές τάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όταν φέρει προς ψήφιση τα μνημόνια συνεργασίας και λούζεται τους πατριδοκάπηλους φασίστες που εξέθρεψε στην συσκευασία «ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές».

Η μάσκα του Ζερό ξιφουλκούσε και κατανίκαγε τον κορωνοϊό, με ξίφος το «μένουμε στο σπίτι», ενώ άνοιγε -πέρυσι το καλοκαίρι-  ανεξέλεγκτα τον τουρισμό και το πουγκί για τις δοξασίες στο πρόσωπο του  μασκοφόρου Μωυσή.

Η ίδια μάσκα του Ζερό κούναγε το ξίφος του ανέμελου, ανεύθυνου και επικίνδυνου τιμωρού μασκοφόρου, προς όσους δεν επεδείκνυαν «ατομική ευθύνη» και -ενώ είχαν κλείσει 13.000 σπίτια- μάθαμε ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία είναι πολλά και κοντινά και επιβάλλεται να κλείσουν 65 από αυτά. 

Η μάσκα του Ζερό είχε την έμπνευση του προγράμματος εμβολιασμού με το εμβληματικό όνομα «Ελευθερία», που θα οδηγούσε στην γη της επαγγελίας («ανοσία της αγέλης») με το 70% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Η ίδια μάσκα του Ζερό με το 38% του πληθυσμού εμβολιασμένο, με κοινωνικά μέτρα αποτροπής της διασποράς απόντα, με κρίσιμους τομείς της οικονομικής ζωής διαλυμένους,  με ένα ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα που είναι απότοκος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας, αυτοθαυμάζεται για το επιτυχές “ στοίχημα εμβολιασμού”. 

Η μάσκα του Ζερό στο Μάτι -στην μεγαλύτερη θερμική καταιγίδα του αιώνα που έκαψε τον κόσμο σε μισή ώρα μέσα- ζήτησε τις καρατομήσεις των πάντων και την παραίτηση της κυβέρνησης, τυμβωρυχόντας ότι σε 20’ θα είχε εκκενώσει όλοι την περιοχή και θα είχε σώσει τους πάντες.

Η ίδια μάσκα του Ζερό σήμερα έχει αναβαθμίσει όσους ζήταγε την καρατόμηση και εκκενώνει όλη την χώρα, παραδίδοντας την ζωή και το μέλλον των ανθρώπων της στις φλόγες.

“…με το μακρύ νύχι στο δάχτυλο και στο μυαλό”.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΧΤΣΗΣ
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…