Η Μάγδα Βαρούχα στο Κουτί της Πανδώρας: Ζω και αναπνέω για τη μουσική

Με αφορμή τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «28 και κάτι», η Μάγδα Βαρούχα συστήνεται στο Κουτί της Πανδώρας

magda 2

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε αποκλειστικά στο Κουτί της Πανδώρας η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια Μάγδα Βαρούχα.

Η ίδια εξηγεί ποιες είναι οι βασικότερες επιρροές της, με ποιους από τους… «μεγάλους» θα ήθελε να συνεργαστεί, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το κοινό και τη δουλειά της, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο άνθρωπο να βιοποριστεί μέσα από τη μουσική.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της Μάγδας Βαρούχα στο Κουτί της Πανδώρας

– Τί θα δούμε στο Σταυρό του Νότου;

Θα σας παρουσιάσουμε τα τραγούδια που συγκροτούν τον πρώτο μου ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «28 και κάτι», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Τραγούδια που έχω υπογράψει το στίχο και τη μουσική επί το πλείστον.

Τραγούδια που έχει γράψει και ο Άρης Κλεισούρας.

Θα δείτε την πρώτη μου μουσική ιστορία μπλεγμένη με μερικές αγαπημένες διασκευές, που είναι μέρος του προγράμματος που πραγματοποιούμε με την νέα μπάντα από τις αρχές του Δεκέμβρη.

– Το τραγούδι σου που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν με τίτλο «Οικογενειακό» είναι αυτοβιογραφικό; Ξεκίνησες όντως τη μουσική από τα τρία σου;

Ναι, είναι η αποτύπωση ενός συνηθισμένου αγαπημένου μεσημεριού που βίωνα με πολλή αγάπη και ευαισθησία στα παιδικά μου χρόνια.

Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε ξεκίνησα.

Νομίζω ναι, ήμουν «εκεί, κοντά στα τρία». Ιδανική ηλικία. Εκείνη που αρχίζεις να χτίζεις μνήμες και να αποκτάς τις αγαπημένες σου αδυναμίες.

Δεν άρχισα όμως τότε μουσική. Τότε άρχισα να μαθαίνω πως ζεις με μουσική.

– Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο τραγούδι σου;

Νομίζω έχω αδυναμία στο «Κλεμμένα Φιλιά».

Για αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον.

Αγαπάω όλο τον δίσκο πολύ πολύ έντονα.

– Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Χρήστο Θηβαίο;

Πάντα θαύμαζα τον Χρήστο Θηβαίο. Τον εκτιμούσα ιδιαίτερα ως καλλιτεχνική οντότητα  και με επηρέαζε βαθιά και αθόρυβα ο τρόπος που έγραφε και επικοινωνούσε επί σκηνής τα τραγούδια του.

Τον είχα πλησιάσει μέσα στα χρόνια αρκετές φορές και η αγάπη μου για τη μουσική του ήταν εμφανής.

Κάποια στιγμή λοιπόν, πολύ απλά, είπε το ναι!!

– Γενικά τα «μεγάλα» ονόματα έχουν διάθεση να βοηθήσουν τους νέους καλλιτέχνες;

Θεωρώ ότι αυτό είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που δίνουν χώρο και ευκαιρίες στους συναδέλφους που βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον και είναι στο ξεκίνημα αυτής της δύσκολης αλλά και όμορφης διαδρομής.

Υπάρχουν άλλοι που απλά κοιτάνε τη δουλειά τους και μόνο. Χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κακό.

– Με ποιους καλλιτέχνες θα ήταν το όνειρό σου να συνεργαστείς;

Αν τραγουδούσα ή αν συνεργαζόμουν ποτέ με τον οποιονδήποτε τρόπο με τη Χαρούλα Αλεξίου, θεωρώ ότι θα είχα εκπληρώσει ένα από τα πιο μεγάλα μου όνειρα.

Από την αγγλόφωνη σκηνή θα ήθελα πολύ να βρεθώ κοντά στον Paolo Nutini ή στον Adaf Avidan.

– Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που θεωρείς ότι σε επηρέασαν περισσότερο;

Χαρούλα Αλεξίου. Βίκυ Μοσχολιού. Χρήστος Θηβαίος. Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Μέσα μου βαθιά έχει χαραχθεί και η μοναδική αυτή γυναίκα, Amy Winehouse.

– Έχεις δηλώσει ότι έχεις επιρροές και από την παραδοσιακή μουσική. Τι θα έλεγες ότι αγαπάς περισσότερο από αυτό το είδος;

Τον τρόπο έκφρασης. Την απλότητα και την εξωστρέφεια ακόμα και όταν ο στίχος κρύβει μελαγχολία και πόνο. Άμεσος και ουσιαστικός, με λέξεις που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε πλέον στα πιο μοντέρνα είδη τραγουδιού.

Επίσης αγαπώ τα «σπασίματα» της φωνής των παραδοσιακών τραγουδιστών. Τα γυρίσματα και τους «λυγμούς».

– Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει κάτι διαφορετικό από τη μουσική;

Μπορώ. Κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα στην καθημερινότητα μου, που κάποια λειτουργούν και ως βασική πηγή εισοδήματος. Ποτέ όμως δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι που να με κάνει να σταματήσω να ζω και να αναπνέω για και από τη μουσική. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη για όλα.

– Είναι μια ιδιαίτερη δουλειά. Έχεις αναγκαστεί ποτέ να βγεις στη σκηνή ενώ έχει συμβεί κάτι δυσάρεστο σε προσωπικό επίπεδο;

Φυσικά. Έχω ανεβεί στη σκηνή ενώ πριν από λίγα λεπτά έχω μάθει κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο. Ο κόσμος όμως είναι εκεί για εσένα. Κλείνεις τα μάτια και αφήνεσαι. Ο κόσμος θα σε γιατρέψει και θα σε λυτρώσει, αρκεί να τον αφήσεις να δει μέσα σου.

– Πώς αντιμετωπίζεις την απαίτηση του κόσμου για «διασκέδαση» όταν εσύ δεν είσαι στην ίδια φάση;

Ο κόσμος έρχεται για να δει την παράσταση σου. Ξέρει συνήθως τι θα δει. Προσπαθώ όμως κάθε φορά να αντιλαμβάνομαι τη διάθεση και τα vibes τους και να διαχειρίζομαι διαφορετικά τη συναισθηματική ένταση του προγράμματος. Δεν μπορώ όμως να αλλάξω κάτι εκείνη την ώρα. Και ούτε θα ήθελα. Θα κοιτάξω να κερδίσω τον κόσμο με τις επιλογές που ήδη έχουμε κάνει.

– Πόσο εύκολο θεωρείς ότι είναι για έναν νέο σήμερα να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και να καταφέρει να βιοπορίζεται από αυτή;

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αν δεν μπορείς να στηριχτείς οικονομικά από ήδη υπάρχοντες πόρους, πρέπει να κανείς κάποια άλλη δουλειά παράλληλα. Για να μπορείς να στηρίξεις και τη μουσική σου και όλες τις επιλογές σου γύρω από αυτήν.

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Σίγουρα να επικοινωνήσω τον δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε. Να τον γνωρίσει ο κόσμος. Να γνωρίσει τη Μάγδα και τη μουσική της και αν βρουν κάτι μέσα σε εκείνη που τους αγγίζει, να την «αγκαλιάσουν». Στη συνέχεια θα ήθελα να οργανώσω τα επόμενα τραγούδια που θα φτάσουν κοντά σας.

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…