Η Μαχσά Αμινί «ενοχλεί» ακόμη και νεκρή: Άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο της για 2η φορά – Η ανάρτηση του αδερφού της

«Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα το σπάσουν, εμείς θα το φτιάχνουμε. Ας δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος», είπε ο αδερφός της νεαρής κοπέλας που δολοφονήθηκε από την Αστυνομία Ηθών του Ιράν.

AP22270755847696

Οργή προκαλεί η είδηση ότι βανδάλησαν εκ νέου, τον τάφο της Μαχσά Αμινί, της νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής, που δολοφονήθηκε από την Αστυνομία Ηθών της χώρας, μετά τη σύλληψή της για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που επιβάλλεται στις γυναίκες.

Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί πυροδότησε μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν, από ότι φαίνεται όμως συνεχίζει να «ενοχλεί» μερικούς, ακόμη και τώρα που είναι νεκρή. Φωτογραφίες που δημοσίευσαν μέλη της οικογένειάς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το τζάμι που καλύπτει το πορτρέτο της στο νεκροταφείο του Αϊτσί στη δυτική πόλη Σακκέζ, να είναι σπασμένο.

Η συγκινητική ανάρτηση του αδερφού της

Όπως μετέδωσε το BBC, ο αδελφός της Ashkan Amini έγραψε στο Instagram Story του, ότι ήταν η δεύτερη επίθεση που δέχεται ο τάφος της νεαρής Ιρανής τους τελευταίους μήνες. “Ακόμα και το γυαλί της επιτύμβιας στήλης σου τους ενοχλεί”, έγραψε, χωρίς να κατηγορήσει κάποιον ευθέως.

«Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα το σπάσουν, εμείς θα το φτιάχνουμε. Ας δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος», πρόσθεσε.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Saleh Nirbakht, δήλωσε σε ηχητικό μήνυμα ότι ο τάφος βανδαλίστηκε την Κυριακή (21/5) από άτομα “γνωστά για τέτοιες κακόγουστες ενέργειες στο παρελθόν”.

Ανέφερε επίσης, ότι ο πατέρας της Μαχσά Αμινί του είπε ότι οι αρχές εμπόδισαν την τοποθέτηση προστατευτικού στεγάστρου πάνω από τον τάφο απειλώντας έναν τοπικό οξυγονοκολλητή ότι θα έκλεινε η επιχείρησή του αν εκτελούσε τις εργασίες.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο της Αμινί, ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός γυναικών στο Ιράν αρνείται να φορέσει μαντίλα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να καταστέλουν βίαια τις διαδηλώσεις που ξεσπούν.

Μολονότι κινδυνεύουν να συλληφθούν επειδή αψηφούν τον υποχρεωτικό ενδυματολογικό κώδικα, γυναίκες εξακολουθούν να εμφανίζονται ευρέως χωρίς μαντίλα σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καταστήματα και δρόμους στη χώρα ενώ βίντεο με γυναίκες που κυκλοφορούν χωρίς χιτζάμπ, αντιστεκόμενες στην αστυνομία ηθών, έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…