Newsroom

Newsroom

Η Λιβύη ζητά καθορισμό θαλάσσιων ζωνών με την Ελλάδα;

Μια ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται από την Τρίπολη τη στιγμή που κορυφώνονται οι διπλωματικές κινήσεις στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου.

5f6e4b77825e6322727e2502

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβύη, Ταχέρ Σιάλα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του θα ξεκινήσει συνομιλίες με την ελληνική και τη μαλτέζικη πλευρά ώστε να καθοριστούν οι μεταξύ τους θαλάσσιες ζώνες, σύμφωνα με το Anadolu.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της χώρας και ανακοίνωσε, μετά το πέρας των επαφών του, ότι η χώρα του θα μπει σε κύκλο συζητήσεων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τον καθορισμό των ΑΟΖ.

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα επιδιώξει μία συμφωνία που θα λύσει τις όποιες διαφορές και θα εξυπηρετεί τόσο τα λιβυκά συμφέροντα, όσο και αυτά των άλλων δύο εμπλεκόμενων χωρών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Σανάλα σημείωσε ότι θα δώσει εντολή στις πετρελαϊκές εταιρείες να σταματήσουν τις ερευνητικές αποστολές που διεξάγουν στις περιοχές της Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Τρίπολης, Αλ Σάρατζ, (ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί εντός Οκτωβρίου) έχει υπογράψει παράνομη συμφωνία με την Τουρκία

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…