Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον Τσιτσιπά στη στοχοποίηση των νέων για την εξάπλωση του κορονοϊού

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποποιείται των πολιτειακών ευθυνών της και «πετάει το μπαλάκι» στους νέους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, με άλλο ένα σποτάκι, με πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά, τον Στέφανο Τσιτσιπά

4896325

Μετά το χθεσινό σποτ της κυβέρνησης που «κουνάει του δάχτυλο» στους νέους και τους χρεώνει εγκληματική ανευθυνότητα, με το μήνυμα «μη γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα» σε περίπτωση που είναι υπαίτιοι για τη μετάδοση του κορονοϊού, σειρά έχει το βιντεάκι του διεθνούς φήμης επαγγελματία τενίστα, Στέφανου Τσιτσιπά. 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μοιραζόμαστε αναμνήσεις όχι τον ιό», ο Στέφανος Τσιτσιπάς στρέφει κι αυτός την προσοχή του στους νέους, με το παρακάτω μήνυμα: «Όσοι αγαπάμε μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από εμάς στον κορονοϊό. Γι’ αυτό αγκάλιασε τα μέτρα προστασίας. Για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε ξανά όσους αγαπάμε, όπως παλιά».

Η ευλαβική τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και αποστάσεων είναι κρίσημη και αναγκαία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, η στοχοποίηση του συνόλου των νέων ως «ανεύθυνων», που ακολουθεί μάλιστα μια σειρά παρακινδυνευμένων επιλογών από πλευράς κυβέρνησης σε πεδία όπως ο τουρισμός και οι θρησκευτικές λειτουργίες, μαζί με την κυκλοφορία φωτογραφιών που απεικονίζουν πολιτικούς ιθύνοντες να αγκαλιάζουν παπάδες, να φιλάνε αγιογραφίες και να δίνουν χειραψίες, είναι απόδειξη της προσπάθειας της κυβέρνησης να βρει έναν αποδιοπομπαίο τράγο για την- εν τέλει- δικιά της αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Τα μέτρα προστασίας της κυβέρνησης και τις (μη) μεθοδεύσεις της στη θωράκιση του ΕΣΥ, τα μετράμε πολύ σχολαστικά. 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη