Newsroom

Newsroom

Η Κρήτη σε «ρυθμούς» ρίχτερ: Έκτακτο sms στους κατοίκους του Ηρακλείου-Νέα δόνηση

Στους δρόμους οι πολίτες μετά τον δυνατό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

seismos

Η Κρήτη τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στον «χορό» των Ρίχτερ, με τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ να είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί.

Ο νέος σεισμός έγινε στην ίδια περιοχή με τη δόνηση των 4,2 ρίχτερ της Τετάρτης. Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, υπήρξαν κάποιες ζημιές σε καταστήματα στα Μάταλα ενώ η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το Ekriti.gr, στην περιοχή της Μεσαράς, αλλά και σε άλλα σημεία του νομού βγήκαν από τα σπίτια τους. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο Ρέθυμνο αλλά και στην ανατολική Κρήτη.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, έκτακτο sms έλαβαν στα κινητά τηλέφωνα οι πολίτες, που τους καλούσε να λάβουν μέτρα προστασίας.

σεισμος τωρα, σεισμος, σεισμος Κρητη, ριχτερ, Ηρακλειο, Κρητη, Γερασιμος Παπαδοπουλος, Παπαδοπουλος, Ακης Τσελεντης, Τσελεντης, Ευθυμιος Λεκκας, Λεκκας σεισμολογος

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο

Μετά τα 5,1 ρίχτερ που «ταρακούνησαν» όλο το νησί, σημειώθηκε και νέος σεισμός, ο οποίος είχε ένταση 3,4 ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση.

Ο σεισμός εκτιμάται ότι είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου Κρήτης.

Λέκκας : Δεν συνδέεται με το ρήγμα στο Αρκαλοχώρι

Για τον σεισμό μίλησε και ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος τόνισε στο cretalive.gr: «Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στις Μοίρες. Είμαστε σε αναμονή να δούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός. Δεν συνδέεται με το ρήγμα στο Αρκαλοχώρι».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…