Newsroom

Newsroom

Η Κεραμέως διαφημίζει τη «δουλειά» της με fake φωτογραφίες αρχείου

Δυστυχώς για την κυρία υπουργό η κατάσταση στα ελληνικά σχολεία δεν είναι όπως στη φωτογραφία που δημοσίευσε

5091210

Δώσε ψεύτικη φωτογραφία και σανό στο πόπολο μπας και πιστέψει ότι όλα βαίνουν καλώς… Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως χθες κουνούσε το δάχτυλο στους μαθητές υποδεικνύοντάς τους ως τους νέους υπεύθυνους για την έξαρση της πανδημίας και σήμερα δημοσιεύει φωτογραφία από άλλη χώρα από το αρχείο του internet, μήπως και αποκρύψει την πραγματικά εικόνα των σχολείων.

Συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως με σημερινή της ανάρτηση στα social media, στην οποία επαινεί τον εαυτό της για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που όπως υποστηρίζει πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα τη φετινή χρονιά, υπέπεσε σε ένα περίεργο… λάθος.

Για την ακρίβεια, η ανάρτηση της συνοδευόταν από μία φωτογραφία σχολείου εξωτερικού και πιθανά ιδιωτικού. Η συγκεκριμένη φωτογραφία μάλιστα είναι από το το Adobe Stock και έχει χιλιοχρησιμοποιηθεί με όλους τους πιθανούς, δημοσιογραφικούς και διαφημιστικους τρόπους παγκοσμίως.

Αρκεί μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για να «πέσει κανείς πάνω» στην περιβόητη φωτογραφία της υπουργού, που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει την κατάσταση στις ελληνικές σχολικές αίθουσες.

Έλλειψη φαντασίας και πρωτοτυπίας; Γραφειοκρατική διαπεραίωση κυβερνητικών καθηκόντων; Σκόπιμη εξαπάτηση;

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ν. Κεραμέως ως επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας και εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση σε κάθε της κίνηση και πρωτοβουλία θα ήταν καλό να διαλέξει μια φωτογραφία που αντιστοιχεί στα ελληνικά σχολεία, στις εγχώριες αίθουσες και στις πραγματικές συνθήκες διδασκαλίας.

Μόλις χθες η υπουργός με ύφος στρατιωτικού, απειλούσε ότι «οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα». 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη