Η Καθημερινή «κλείνει το μάτι» στον Σαμαρά και στον Άγιο Παΐσιο;

«Πιστεύει κάποιος ότι η ΝΔ μπορεί να αγνοήσει τους 1.300.000 πολίτες που είδαν το σίριαλ Αγιος Παΐσιος;»

Screenshot 7 4

Μια ενδιαφέρουσα άποψη υπέρ του Αντώνη Σαμαρά φιλοξενεί η Καθημερινή που σκόπιμα ή μη, φαίνεται πως επιθυμεί να φλερτάρει λίγο και με το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού.

Το όλο θέμα γίνεται πιο ενδιαφέρον και πιο απολαυστικό ειδικά από τη στιγμή που το επίμαχο άρθρο υπογράφει ο Σάκης ο Μουμτζής. Γιατί μπορεί στο παρελθόν ο Μουμτζής να έχει γράψει ντροπιαστικούς παιάνες για τον Μητσοτάκη, αλλά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή διαλέγει Σαμαρά και βάζει τρικλοποδιά στον Κυριάκο. Με την ευλογία της Καθημερινής βέβαια..

«Υπέρ Σαμαρά λόγος», είναι ο τίτλος του άρθρου που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τις προθέσεις του αρθρογράφου και μέσα σε αυτό επιχειρείται η νομιμοποίηση συνολικά της πλατφόρμας Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί όμως που ο Μουμτζής δίνει μεγάλο αγώνα είναι για να υπερασπιστεί την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στο σίριαλ «Άγιος Παΐσιος».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε πως τον ενθαρρύνει ότι «εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούν, στην ίδια τηλεόραση, τη ζωή του Αγίου Παϊσίου».

Αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος της Καθημερινής στο φιλοσαμαρικό πόνημά του:

– «Ο Αντώνης Σαμαράς προχθές είπε κάτι το αυτονόητο. Πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Κεντροδεξιάς. Δηλαδή, η παράταξη που συγκροτήθηκε από τη σύγκλιση των δύο μεγάλων ιστορικών ρευμάτων της μετεμφυλιακής δημοκρατίας, της Δεξιάς και του Κέντρου»

– «Εκείνο το οποίο φαίνεται πως ενόχλησε είναι η αναφορά του Αντ. Σαμαρά στον Αγιο Παΐσιο»

– «Το σίριαλ «Αγιος Παΐσιος» το παρακολουθούν περίπου 1.300.000 τηλεθεατές. Δεν το παρακολουθούν από μαζοχισμό. Τους αρέσει, τους ενδιαφέρει, τους εκφράζει. Αυτό το κοινό πάντα είχε ιδεολογικές και πολιτικές σχέσεις με τον συντηρητικό χώρο. Αυτές οι σχέσεις, αν η Νέα Δημοκρατία δεν τηρήσει τις απαιτούμενες ισορροπίες, αν γείρει μονόπατα, μπορεί να διαρραγούν. Ο Αντ. Σαμαράς προχθές θέλησε να απευθυνθεί σε αυτόν τον κόσμο»

«Πιστεύει κάποιος ότι η Νέα Δημοκρατία, για λόγους αισθητικής, μπορεί να αγνοήσει 1.300.000 πολίτες;«, είναι το ερώτημα με το οποίο κλείνει το κείμενό του ο Μουμτζής. Ένα ερώτημα που λογικά το απευθύνει στους συντρόφους του στη ΝΔ και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη