Newsroom

Newsroom

Η… καινοτόμος κατάργηση του Ασύλου: Το ΑΠΘ εγκαινίασε App για την αναφορά «παράνομων περιστατικών»

Πανεπιστημιακή αστυνομία μέσω... application!

Screenshot 2022 03 23 153349

Την τεχνολογία στην υπηρεσία της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και της διευκόλυνσης της επερχόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας που αναμένεται να ενεργοποιηθεί σύντομα, θέτει το ΑΠΘ, εγκαινιάζοντας μια εφαρμογή που επιτρέπει στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να αναφέρουν άμεσα «παράνομα περιστατικά» στην υπηρεσία φύλαξης του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, στην περιγραφή της εφαρμογής που διατίθεται μέσω playstore σε κινητά τηλέφωνα με λογισμικό Android, αναφέρεται ότι «στόχος της υπηρεσίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να μπορούν να κοινοποιήσουν άμεσα στην Υπηρεσία Φύλαξης ένα έκτακτο περιστατικό (παράνομης δραστηριότητας, περιστατικό υγείας, καταστροφή σε υλικοτεχνικές υποδομές του Ιδρύματος). Η υπηρεσία δεν υποκαθιστά την επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική) που λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως ή τον Ευρωπαϊκό αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης «112». Λειτουργεί συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες αυτές ώστε η Υπηρεσία Φύλαξης του ΑΠΘ που λειτουργεί επίσης επί 24ώρου βάσεως στο Κτίριο Διοίκησης να λάβει άμεσα γνώση και να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες».

Όπως αναφέρει σχετικά ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, «το ΑΠΘ εγκαινίασε σήμερα το 1ο App! για να εισβάλει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τον σκοπό, βάζουν πρώτο πρώτο στο μενού ένα logo αστυνομικού.
Θυμίζω: Με βάση το νέο νόμο “παράνομο περιστατικό” θεωρείται ακόμα και η ηχορύπανση».

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…