Newsroom

Newsroom

Η Ιταλία δεν θα γίνει Ελλάδα

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι έκανε δηλώσεις όπως όλοι οι ομόλογοι του για τα πολυσυζητημένα αποτελέσματα της συνόδου στις Βρυξέλλες που…

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι έκανε δηλώσεις όπως όλοι οι ομόλογοι του για τα πολυσυζητημένα αποτελέσματα της συνόδου στις Βρυξέλλες που βρίσκεται στο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

«Ολοκληρώθηκαν αίσια τα όσα αφορούσαν τα προβλήματα της Ελλάδας, με την γνωστή μείωση του 50% και τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους» είπε εκφράζοντας ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα της συνόδου.

Στην συνέχεια όμως της δήλωσης του κάνει μιά ευθεία σύγκριση Ελλάδας και Ιταλίας επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας είναι πλέον το παράδειγμα προς αποφυγή στην Ευρωπαϊκή σκακιέρα. «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Εμείς δεν υιοθετήσαμε μέτρα τόσο αρνητικά, όπως στην Ελλάδα όπου απολύθηκε ένας σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 25% οι μισθοί» ανέφερε ο Καβαλιέρε στέλνοντας μήνυμα στους Ιταλούς ότι υπάρχουν και χειρότερα μέτρα λιτότητας από αυτά που πήρε πρόσφατα ο ίδιος στη χώρα του.

«Η αντιπολίτευση, να σταματήσει να λέει πάντα όχι και να πάρει μέρος στην έγκριση των νέων μέτρων, που ζητήθηκαν από την Ευρώπη και αφορούν, σε τελική ανάλυση, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης» συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός κάνοντας έκκληση για συναίνεση κάτι που ακούγεται συχνά και από την ελληνική κυβέρνηση.

Κλείνοντας τη δήλωση του ο Μπερλουσκόνι είπε: «Δεν είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με τον Πρόεδρο Σαρκοζί – ο οποίος απουσίασε αρκετά συχνά από την συνεδρίαση – αλλά μίλησα με την κ. Μέρκελ, η οποία επέμεινε και πάλι ότι (στην συνέντευξη τύπου της περασμένης Κυριακής) δεν είχε καμία αρνητική πρόθεση προς την Ιταλία» κάτι που μοιάζει περισσότερο με ευχή παρά με διαπίστωση αφού η Ιταλία είναι στο μάτι του κυκλώνα της δημοσιονομικής κρίσης και ακολουθεί την Ελλάδα στη δίνη της χρηματοπιστωτικής κρίσης χωρίς εγγυήσεις ότι θα καταφέρει να βγει αλώβητη.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου