ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

Η ιστορία επαναλαμβάνεται..

«Παρακρατικοί και «εμπρηστικοί μηχανισμοί» στην υπηρεσία συγκάλυψης των εγκληματικών πολιτικών ευθυνών»

Όπως το 2007 στις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας έτσι και σήμερα που μεγάλο μέρος της χώρας έχει παραδοθεί στις φλόγες κάποιοι με παρακρατικές μεθόδους επιχειρούν να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες των αρμοδίων και τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες, με κωμικές ιστορίες συνομωσίας που περιλαμβάνουν «πράκτορες» ξένων χωρών και «εμπρηστικούς μηχανισμούς».

Κυβερνητικά ΜΜΕ και «δημοσιογράφοι» που προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτά, αναλαμβάνουν με σοβαροφανές ύφος να αναδείξουν τους εμπρηστές – σαμποτέρ και τους εμπρηστικούς μηχανισμούς,   με προφανή σκοπό  την δημιουργία σύγχυσης αλλά και ευνοϊκού κλίματος για εκείνους που εμφανέστατα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την πύρινη καταστροφή στη χώρα μας.

Πριν από μερικές ώρες ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Ανδριαν. Γκουρμπάτσης με τοποθέτησή του στο twitter χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς «κατασκευασμένη» την σημερινή «αποκάλυψη» φιλοκυβερνητικού ΜΜΕ περί ανακάλυψης εμπρηστικού μηχανισμού στο δάσος της Βαρυπόμπης.

«Ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο διωκτικός μηχανισμός εντόπισε τον εμπρηστικό μηχανισμό της επισυναπτόμενης φωτογραφίας. Από την εμπειρία μου αντιλαμβάνομαι ότι τοποθετήθηκε εκ των υστέρων. Και τούτο γιατί δεν φέρει ίχνη έντονης θερμικής βλάβης, όπως θα έπρεπε στο σημείο που βρέθηκε.» – σημειώνει ο κ. Γκουρμπάτσης.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η ιστορία ουσιαστικά επαναλαμβάνεται … καθώς και το 2007 στις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας , επιστρατεύτηκε ο ίδιος «μηχανισμός συγκάλυψης» των κυβερνητικών ευθυνών , με την δικαιολογία «πρακτόρων» , «εκρήξεων»  και «εμπρηστικών μηχανισμών».

Για την στήριξη των τότε κυβερνητικών απόψεων ως προς τα αίτια του πύρινου ολέθρου , επιστρατεύτηκαν κάθε είδους « πρόθυμοι ειδικοί» , επώνυμοι τοπικοί παράγοντες , εθνικά , τοπικά ΜΜΕ και «δημοσιογράφοι».

Το έγγραφο της ΕΥΠ

Ενα «Εμπιστευτικό» έγγραφο της ΕΥΠ ,   στον τότε Ανακριτή του Πρωτοδικείου Πύργου αποτελεί την πλέον επίσημη απάντηση στις τότε εκδοχές «πρακτόρων» και συνομωσίας» των  τότε υπουργών  της Νέας Δημοκρατίας που μιλούσαν για ξένους πράκτορες και ασύμμετρες απειλές…

«Σας γνωρίζουμε ότι από τις έρευνες που διενήργησε η υπηρεσία μας δεν προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία σχετικά με τις πυρκαγιές του Νομού Ηλείας το έτος 2007.» – αναφέρει το έγγραφο της ΕΥΠ που υπογράφεται από το πρώην διοικητή Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η μπαταρία , τα γυαλιά και οι φωτοβολίδες …

Μια κατεστραμμένη μπαταρία και μερικά κομμάτια γυαλί που βρέθηκαν κοντά στον καμένο από την πυρκαγιά Κρόνιο Λόφο της Αρχαίας Ολυμπίας , «βαπτίστηκαν»   ως εμπρηστικοί μηχανισμοί από τους τότε κυβερνητικούς παράγοντες που επιχείρησαν να συνδέσουν την εισβολή του πύρινου μετώπου στον αρχαιολογικό χώρο με δολιοφθορά από ξένες δυνάμεις…
Ομως η από  8.1.2008 έκθεση εργαστηριακής εξέτασης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ  (Τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων – Εργαστήριο Ανάλυσης Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών-Εμπρηστικών Μηχανισμών) τους διαψεύδει κατηγορηματικά.

Όπως αναφέρεται σε αυτή : «Από την εργαστηριακή εξέταση των ανωτέρω πειστηρίων δεν προέκυψαν στοιχεία που να μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αποτελούν υπολείμματα αυτοσχέδιου εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού» .

Εκείνες τις ημέρες της καταστροφής , στις 28 Αυγούστου 2007 σε έναν ελαιώνα στο χωριό Μηλέα Ηλείας εκτυλίσσεται άλλη μια περίεργη ιστορία με εξίσου περίεργα ευρήματα… που μοιάζει πολύ με την σημερινή αποκάλυψη περί εμπρηστικού μηχανισμού στο δάσος της Βαρυπόμπης.

 Οι διωκτικές Αρχές μετά από πληροφορίες μεταβαίνουν στην περιοχή και βρίσκουν μέσα σε χωράφι  : Εικοσιπέντε  κυλινδρικές κατασκευές πορτοκαλί χρώματος διαμέτρου περίπου 3cm και ύψους που κυμαινόταν από 1,6 εως 3,5 cm με έντονα ίχνη καύσης.»

Τα ανωτέρω στέλνονται στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ . Όλα εξετάζονται αναλυτικά και όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση «δεν ανιχνεύτηκαν επί αυτών ίχνη εύφλεκτης ύλης».Κάποια από αυτά τα αντικείμενα χαρακτηρίστηκαν  ως υπολείμματα φωτοβολίδων χειρός… Όμως από πουθενά δεν προέκυψε  ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν την φονική και καταστροφική πυρκαγιά της Ηλείας.

Στο ερώτημα ποιος και γιατί τα είχε βάλει εκεί κανείς δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα …αν και οι εικασίες είναι πολλές.-

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…