Η Ισπανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το Sputnik εφόσον εγκριθεί

Η Ισπανία θα συνεχίσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 στους άνω των 60 ετών βασιζόμενη στη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δήλωσε  από το Ντακάρ της Σενεγάλης ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ.  

ap sputng

Θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, εφόσον αυτό εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές.

«Θα συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς με το AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 60», δήλωσε ο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλευρό του προέδρου της Σενεγάλης Μάκι Σαλ.

Παρά τις σπάνιες εμφανίσεις θρόμβων αίματος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) «είπε πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε το AstraZeneca, λένε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές», σημείωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Σε σχέση με τα άτομα που έκαναν την πρώτη δόση, πρέπει να δούμε και να ακούσουμε τι (θα πει) η επιτροπή εμβολιασμών και η επιτροπή Υγείας», πρόσθεσε. Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν σήμερα πως στους Γάλλους κάτω των 55 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του AstraZeneca θα προταθεί ένα διαφορετικό εμβόλιο για τη δεύτερη δόση.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να ακούμε τους επιστήμονες, να ακούμε τους ειδικούς και η απόφασή μας θα ληφθεί σε σχέση με τι λένε οι ειδικοί», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το Sputnik V, ο Σάντσεθ ανέφερε πως «καμία χώρα δεν αντιτίθεται στο εμβόλιο Sputnik, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι τα εμβόλια που παρέχουμε στους πολίτες μας στην Ευρώπη πρέπει να είναι εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

«Εάν το Sputnik εγκριθεί από τον ΕΜΑ, ασφαλώς θα μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε αυτό το εμβόλιο στο χαρτοφυλάκιο των εμβολίων (…), όμως πρέπει το εμβόλιο να εγκριθεί, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη», τόνισε.

Ελληνικό: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους τρεις θανάτους μητέρας, κόρης και γιου!

ελληνικο

Ελληνικό: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους τρεις θανάτους μητέρας, κόρης και γιου!

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση των τριών θανάτων των μελών μια οικογένειας στο Ελληνικό.

Ελλάς το… μεγαλείο σου: Αλβανός βαρυποινίτης έβλεπε ζωντανά από τη φυλακή τις επιθέσεις στα θύματά του

φυλακεσ μαλανδιρνου

Ελλάς το… μεγαλείο σου: Αλβανός βαρυποινίτης έβλεπε ζωντανά από τη φυλακή τις επιθέσεις στα θύματά του

Ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε στήσει «παραμάγαζο» μέσα στις φυλακές Ιωαννίνων με τη βοήθεια του υποδιευθυντή…

Άγρια δολοφονία στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του με τον ξάδερφό του – Τύλιξαν τη σορό σε κουβέρτα για να την εξαφανίσουν

λαρισα δολο

Άγρια δολοφονία στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του με τον ξάδερφό του – Τύλιξαν τη σορό σε κουβέρτα για να την εξαφανίσουν

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έγιν ανάμεσα σε γιο και μάνα, συγκλονίζει…