Η Intellexa επικαλείται το τεκμήριο αθωότητας και «απειλεί» την PEGA

"Δικηγόροι της Intellexa συντάσσουν επιστολές με υπόνοιες για προσφυγή στη Δικαιοσύνη", σχολιάζει η εισηγήτρια της PEGA - Καταγγέλλει προσπάθεια τρομοκράτησης

pega

Με απειλές για αγωγές απαντά στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές (PEGA) η Intellexa, η εταιρεία που εμπορευόταν το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, μετά το πόρισμα της επιτροπής που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ταύτιση των παρακολουθήσεων μέσω του παράνομου λογισμικού Predator με τις υποκλοπές της ΕΥΠ, ενώ στις σελίδες του που αφορούν την Ελλάδα, οι ευρωβουλευτές συμφωνούν ότι οι παρακολουθήσεις οδηγούν απευθείας στο στενό πυρήνα του γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν’τ Φέλντ: “Η προμηθεύτρια κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης Intellexa κλήθηκε επανειλημμένα να δώσει απαντήσεις στην επιτροπή PEGA, αλλά δεν ανταποκρίθηκε ποτέ. Τώρα οι δικηγόροι της Intellexa συντάσσουν επιστολές με υπόνοιες για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αυτές οι προσπάθειες να τρομοκρατηθεί ένας δημοκρατικός θεσμός είναι απαράδεκτες (και δεν θα έχουν αποτέλεσμα)».

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι στο έγγραφο, με ημερομηνία 5 Μαΐου 2023, που εστάλη προς την επιτροπή PEGΑ, συμπερασματικά αναφέρονται τα εξής: “Η Intellexa ευελπιστεί ότι η αξιότιμη Επιτροπή θα ενεργεί, από εδώ και στο εξής, εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων της και ότι θα είναι προσεκτική ώστε να μην επηρεάσει αδικαιολόγητα τις εκκρεμείς έρευνες, να σεβαστεί τα δικαιώματα της Εταιρείας (και άλλων ιδιωτών) στο τεκμήριο της αθωότητας και της δίκαιης διαδικασίας, καθώς και στην κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας”.

Με άλλα λόγια, η… εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Intellexa ζητά να της αναγνωριστεί το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και να σεβαστεί η PEGA την… κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας – η οποία κατ’ αυτήν προφανώς απειλήθηκε, όχι από τις ίδιες τις παράνομες παρακολουθήσεις, αλλά από την έρευνα για τις παρακολουθήσεις!

Κάτι ακόμα που αξίζει να επισημάνουμε για το έγγραφο της Intellexa είναι ότι σε αυτό επισυνάπτεται η νομική άποψη τριών Ελλήνων δικηγόρων, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης. Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Να σας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη: πρόκειται για πρόσωπο με υψηλές προσβάσεις και εξαιρετικά προνομιακές σχέσεις με τη ΝΔ διαχρονικά, ιδρυτή της ΜΚΟ Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1995 και στη συνέχεια εξελίχτηκε σε διεθνή οργανισμό με διαδικασίες και πολιτικές αποφάσεις που εγείρουν ερωτήματα. Το Hot Doc είχε κάνει “καυτές” αποκαλύψεις για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…