Η HVA International παρουσίασε το master plan για τα αντιπλημμυρικά της Θεσσαλίας που ήδη είχαν μελετήσει το ΑΠΘ και αυτό της Θεσσαλίας

Ποιοι είναι οι «ουρανοκατέβατοι» Ολλανδοί που ανέλαβαν τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά της Θεσσαλίας

5963311

Το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας παρουσίασαν οι επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας HVA International, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως όπως αποκαλύπτει ο Δήμος Βερύκιος στο Ieidiseis,  οι Ολλανδοί που εμφανίστηκαν στον  ως… σωτήρες και με αδιευκρίνιστη αμοιβήκατεβάζουν ιδέες και προτάσεις που είτε ήδη έχουν κάνει δωρεάν δύο δημόσια πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, είτε έχουν απορριφθεί απο την ΕΕ και το ΣτΕ όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου.

Mάλιστα οι  Ολλανδοί της HVA International, δεν εμφάνισαν τη σύμβαση της ολλανδικής εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο η οποία δεν ανέβηκε στη Διαύγεια και ουδείς γνωρίζει το ακριβές κόστος.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της HVA International, Μιλτιάδη Γκουζούρη η εταιρεία εστιάζει την προσοχή της στο γεωργικό κομμάτι και τον τομέα προστασίας του από τις πλημμύρες. «Ασχολούμαστε -δηλώνει- κυρίως με τη διαχείριση των υδάτων που έρχονται είτε από όμβρια ύδατα, είτε από ποτάμια, τα οποία και καταλήγουν στον Θεσσαλικό κάμπο, και με τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής, όπως καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και βιομηχανίες».

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες επι της ουσίας οι Ολλανδοί προτείνουν σε γενικές γραμμές -χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες- όσα ήδη είχαν προτείνει ΔΩΡΕΑΝ τα δυο ελληνικά πανεπιστήμια ΑΠΘ και Θεσσαλίας. Κυρίως προτείνουν έργα ορεινή υδρονομίας σε συνδυασμό με κάποια τσιμεντένια φράγματα. Για το ίδιο φωνάζουν εδώ και χρόνια οι δασολόγοι.

Όσο για τις πλημμυρισμένες περιοχές πέριξ της Κάρλα 140.000 στρέμματα, οι Ολλανδοί προτείνουν να αφεθεί η αποστράγγιση ώστε να γίνει με αργό ρυθμό μέσω μιας μικρής σήραγγας που υπάρχει από την δεκαετία του 60.

Ωστόσο, η Περιφέρεια και οι αγρότες θέλουν μια μεγαλύτερη σήραγγα ώστε να προχωρήσει άμεσα η αποστράγγιση…

Οι «μοντέρνοι» Ολλανδοί προτείνουν επίσης την εκτροπή του Αχελώου για να λύσει ο κάμπος το διαχρονικό πρόβλημα της ξηρασίας. Πρόκειται για αναχρονιστική πρόταση καθώς η ΕΕ έχει χαρακτηρίσει αντιπεριβαλλοντικό έργο την εκτροπή του Αχελώου και έχει αρνηθεί να τη χρηματοδοτήσει, ενώ το ΣτΕ την έχει ακυρώσει 5 φορές ως αντιπεριβαλλοντική και καταστροφική.

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα