Newsroom

Newsroom

Η Χρυσή Αυγή προκαλεί με την αυριανή ανοικτή συγκέντρωση

Προκλητική εμφανίζεται για ακόμη μια φορά η οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Δύο μόλις μέρες πριν την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ”…

Προκλητική εμφανίζεται για ακόμη μια φορά η οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Δύο μόλις μέρες πριν την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ” απέναντι στο ναζισμό και ένα μήνα μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι χρυσαυγίτες πραγματοποιούν ανοικτή συγκέντρωση στο σταθμό Λαρίσης. Και όλα αυτά την ώρα που τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή.

Την ίδια ώρα αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν σε αντισυγκεντρώσεις με σημείο συνάντηση την πλατεία Βικτωρίας, «για να ματαιωθεί η ναζιστική παρέλαση μίσους της ΧΑ». Ήδη στην ΕΛ.ΑΣ έχει σημάνει συναγερμός υπό το φόβο επεισοδίων.

Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς. Στις 12 το μεσημέρι ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Βικτωρίας με κατεύθυνση τον Άγιο Παντελεήμονα, ώστε όπως αναφέρεται ο λαός της Αθήνας να πει δύο μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου, το σημερινό «Όχι» στο ναζισμό και το φασισμό.

Σε αντιδιαδήλωση με σκοπό τη ματαίωση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, καλεί και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό.Μετά την πορεία από την Πλατεία Βικτωρίας η ΚΕΕΡΦΑ απευθυνει κάλεσμα σε συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα στις 3 μ.μ. και πορεία προς το Σταθμό Λαρίσης «για να ματαιωθεί η ναζιστική παρέλαση μίσους της ΧΑ».