Newsroom

Newsroom

Η χώρα αποκαθιστά τις… αδικίες σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να πιστεύει πως η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και αποκαθιστά τις αδικίες, τη στιγμή που…

samaras 27

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να πιστεύει πως η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και αποκαθιστά τις αδικίες, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ισοπεδωθεί και οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ίδιες και χειρότερες οικονομικές δυσκολίες. Μιλώντας στο συνέδριο “Τολμήστε τη Δημοκρατία”, που διοργανώνουν στο Μέγαρο Μουσικής το Nouvel Observateur και η Καθημερινή, ο πρωθυπουργός, επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά την ισορροπία.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους, όπως είπε, θέλουν να γυρίσουν πίσω για να ακολουθήσουν μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διάλεξε να σταθεί στα πόδια της για να κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει ποτέ.

«Η χώρα ξαναβρίσκει το δρόμο της, μπαίνει σε ανάπτυξη και αποκαθιστά τις αδικίες. Αυτό το καταφέραμε γιατί πιστέψαμε στην Ευρώπη, δεν πιστέψαμε στις σειρήνες του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το αν η δημοκρατία κινδυνεύει από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν υπάρχουν Έλληνες που συμμορφώνονται με τις αρχές του ναζισμού, ενώ εκτίμησε πως όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή το κάνουν για να τιμωρήσουν, κυρίως για την ανεργία.

Για απίστευτη ανισότητα και ανεργία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ΄ Αλέμα.

«Χρειάζεται βαθιά αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν μπορώ να φανταστώ διαφορετικά πώς θα ήταν δυνατή η στήριξη των πολιτών». Επισήμανε, όπως και άλλοι ομιλητές, το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης, το οποίο έγινε ισχυρότερο με την κρίση καθώς ενισχύθηκαν οι εξουσίες του Συμβουλίου εις βάρος της Επιτροπής. «Η πολιτική αδυναμία της επιτροπής δείχνει αδυναμία της δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και υποψήφιος για την προεδρία της Επιτροπής, Γκι Φερχόφστατ συμφώνησε με τον Ντ΄ Αλέμα, λέγοντας: «Αν συνεχίσουμε έτσι οι ευρωσκεπτικιστές θα πάρουν το πάνω χέρι. Οι νέοι δεν πείθονται μόνον με την ιδέα της ειρήνης, πρέπει να ξεφύγουμε από την κρίση».

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…