Newsroom

Newsroom

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή παίρνει μέτρα για τα νανογιλέκα

Στη λήψη μέτρων αναφορικά με τα περίφημα νανογιλέκα αναμένεται να προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ), μετά και τις αποκαλύψεις…

Στη λήψη μέτρων αναφορικά με τα περίφημα νανογιλέκα αναμένεται να προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ), μετά και τις αποκαλύψεις του περιοδικού HOT DOC.

Με έγγραφο της προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) το οποίο παρουσιάζει σήμερα το www.koutipandoras.gr, η ΓΓΚ εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων με βάση τις διατάξεις του ν. 2251/95 «Περί Προστασίας Καταναλωτή».


Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει ότι «παρακαλούμε για τη γνωμοδότησή σας το ταχύτερο δυνατόν προκειμένου να εξετασθεί η λήψη μέτρων από τον υπουργό Ανάπτυξης με βάση τις διατάξεις του ν. 2251/95 «Περί Προστασίας Καταναλωτή», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».


Στην επιστολή γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της δημοσιογραφικής έρευνας του περιοδικού HOT DOC για τα προϊόντα nanobionic της εταιρείας BIOTEK, καθώς επίσης και στην απαντητική επιστολή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσιου Πελεγρίνη προς τον Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με την οποία ουδεμία έρευνα διεξήχθη υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου.

Δείτε την απαντητική επιστολή του κ. Πελεγρίνη εδώ


Δείτε το δημοσίευμα του www.koutipandoras.gr

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η εταιρεία που διακινεί τα νανογιλέκα όσο και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τα οποία διαφημίζει και προωθεί από τις τηλεοπτικές εκπομπές και το site, zougla.gr, διατυμπάνιζαν πως οι θεραπευτικές ιδιότητες των νανογιλέκων έχουν πιστοποιηθεί από έρευνα που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Αυτό που πλέον απομένει είναι η γνωμοδότησή του ΚΕΣΥ, με βάση την οποία θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της και η ΓΓΚ.


Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές