Η φρίκη του πολέμου: Ουκρανοί καλούν από τα κινητά νεκρών Ρώσων και κοροϊδεύουν τους γονείς τους

[ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ] - Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου με βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Telegram σε κανάλια του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ».

277458268 701697317922117 5857472649630478573 n

Όλεθρος χωρίς τέλος. Πληροφορίες που βασίζονται σε μια σειρά βίντεο και κάνουν το γύρο του ίντερνετ, θέλουν Ουκρανούς να χρησιμοποιούν τα κινητά νεκρών Ρώσων στρατιωτών στο μέτωπο της Ουκρανίας για να πάρουν τους γονείς τους και να τους χλευάσουν – Δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των βίντεο – Η Ουκρανία χρησιμοποιεί το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Clearview ΑΙ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια σειρά από βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Telegram σε κανάλια του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ» και δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να τηλεφωνούν στις οικογένειες νεκρών Ρώσων και να τους κοροϊδεύουν.

Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο, Ουκρανός καλεί τη μητέρα στρατιώτη από τη Ρωσία υποστηρίζοντας πως ο γιος της «κομματιάστηκε» και μετά άφησαν το σώμα του να τον φάνε τα σκυλιά… Η μάνα στο τέλος του βίντεο ξεσπά σε κλάματα.

[ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ] – Βίντεο:

Τα βίντεο δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια στο Twitter και αναδημοσιεύτηκαν από πολλούς υποστηρικτές της Ρωσίας, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για εγκλήματα πολέμου από την Ουκρανία.

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας έχουν ήδη δώσει εντολή να ερευνηθεί η γνησιότητα των συγκεκριμένων βίντεο.

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας και υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Φεντόροφ: «Από αβρότητα στις μητέρες τους, διανέμουμε αυτές τις πληροφορίες»

Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας και υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Μιχαΐλο Φεντόροφ, η Ουκρανία χρησιμοποιεί το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Clearview ΑΙ, για να αναγνωρίσει νεκρούς Ρώσους στρατιώτες.

Ο Φεντόρφ ανέφερε στο Reuters πως «από αβρότητα στις μητέρες τους, διανέμουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τουλάχιστον τις οικογένειες ότι έχασαν τους γιους τους και να τους επιτρέψουμε να έρθουν για να πάρουν τις σορούς. Παράλληλα, διαλύουμε το μύθο της ‘ειδικής επιχείρησης’, τρόπος με τον οποίον αναφέρεται η Ρωσία στην εισβολή».

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας