Η Φώφη προκάλεσε σε «μονομαχία» όσους την αμφισβητούν, από το βήμα του Συνεδρίου

«Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, θα είμαι εκεί και θα τον περιμένω»

skaste

Αυστηρό μήνυμα με τη φράση «η περίοδος της εσωστρέφειας τελειώνει οριστικά» έστειλε προς τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Κατά την ομιλία της στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε, «μια και καλή», όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι «από την Δευτέρα θα έχουμε μηδενική ανοχή σε εσωστρέφεια και υπονομεύσεις». 

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, των πρώην προέδρων της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη και Φίλιππου Πετσάλνικου, των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, μελών του ΠΑΣΟΚ και ιστορικών στελεχών του, η Φώφη Γεννηματά άνοιξε τις εργασίες του έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σημείωσε δηκτικά ότι «τόσο καιρό δεν άκουσα έναν δομημένο αντίλογο. Δεν είδα να έρθει μια εισήγηση για κάποιο σημαντικό ζήτημα(…)». Κάλεσε να μην κρύβονται οι διαφωνούντες πίσω από διαδικαστικά προσχήματα. « Όποιος διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές μας, ας το πει ευθέως», είπε. Μάλιστα αναφέρθηκε σε προσωπικές φιλοδοξίες και έριξε το γάντι σε όσους θέλουν να θέσουν ζήτημα ηγεσίας, να το κάνουν στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα γίνει το 2021, για να προσθέσει «θα είμαι εκεί, θα τον περιμένω» .

Τόνισε χαρακτηριστικά: « Όποιος δεν πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει ο ετεροπροσδιορισμός να βγει να μιλήσει. Όποιος πιστεύει ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να τραβήξει άλλη πορεία , όχι αυτόνομη, ας το πει ευθέως». Μάλιστα, κάλεσε όποιον θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ να το πει. Και πρόσθεσε: «Και όποιος έχει θεμιτές φιλοδοξίες και θέλει να βάλει υποψηφιότητα , το συνέδριο μας θα γίνει το 2021, θα είμαι εκεί, θα τον περιμένω» .  

5dd967a9825e6366471cbba3

Η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στη κριτική που δέχεται για τον τρόπο σύγκλισης του συνεδρίου απάντησε: «Όταν θες να συνθέσεις, να ενώσεις, να δημιουργήσεις κάτι μεγαλύτερο, αυτό σημαίνει και υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Τους οποίους τόλμησα να κάνω, ώστε σήμερα το ΠΑΣΟΚ να παραμένει ζωντανό και να έχουν κάποιοι την πολυτέλεια να λένε λόγια του αέρα εκ του ασφαλούς. Εκ του ασφαλούς όταν εκλέγονται ή στηρίζονται από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά θυμούνται το ΠΑΣΟΚ για να συντηρήσουν μια εσωστρέφεια που δεν λέει κάτι διαφορετικό, θολώνει το στίγμα μας και διχάζει τον κόσμο μας. Καλωσορίζω την αμφισβήτηση. Ζητώ την κριτική. Δεν έχω το αλάθητο. Όποιος άλλωστε δεν τολμά, δεν πετυχαίνει τίποτα και βουλιάζει στη στασιμότητα. Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του».

Εξήγησε γιατί το έκτακτο συνέδριο γίνεται με τη συγκεκριμένη διαδικασία επικρίνοντας για υποκρισία όσα στελέχη εξέφρασαν ανοιχτά τις διαφωνίες τους κατηγορώντας την για απόπειρα ηγεμονικής κυριαρχίας

«Ακόμη και αυτοί που υποκριτικά σχίζουν τα ιμάτιά τους, που όψιμα έγιναν Πασοκολάγνοι, για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή