Newsroom

Newsroom

Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου…άργησε μια ακόμη αγωνιστική – Αναμένονται “καμπάνες” για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Με επεισόδια ξεκίνησε αλλά και τελείωσε ο χθεσινός αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, καθώς οπαδοί του…

2087444

Με επεισόδια ξεκίνησε αλλά και τελείωσε ο χθεσινός αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αντάλλαξαν φωτοβολίδες στις κερκίδες και έσπασαν καθίσματα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων καθώς και έξω από το γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα, συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα για διάφορα αδικήματα. Επίσης προσήχθησαν άλλα τέσσερα άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα. Οι 16 συλληφθέντες θα προσαχθούν από τον εισαγγελέα. 

Παραλίγο μάλιστα να θρηνήσουμε και θύματα, καθώς μετά το τελευταίο σφύριγμα οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν μολότοφ στην εξέδρα όπου φιλοξενούνταν οι 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα καθίσματα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. Οκτώ ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι, με πολλά πράγματα πάντως να έχουν αλλάξει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Και οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διαφοροποιήσεις στις ενδεκάδες, ο Αναστασίου τόλμησε περισσότερο αλλάζοντας και σχήμα, ενώ σε αντίθεση με εκείνο το 4-14 στο ΟΑΚΑ, αυτήν τη φορά ο κόσμος δεν ήταν μοιρασμένος. Υπήρχαν όμως και κάποια στοιχεία που έμειναν ίδια κι απαράλλαχτα. Για παράδειγμα οι “ανεγκέφαλοι” των δύο ομάδων των οποίων η παρουσία ευθύνεται για το γεγονός πως το παιχνίδι καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά μισή ώρα. Η κοινή…κάθοδος των Αλαφούζου-Σαββίδη ευτυχώς λειτούργησε πυροσβεστικά με αποτέλεσμα να αρχίσει το παιχνίδι. 

Γ. Αλαφούζος: “Ζητώ συγνώμη…”

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με γραπτή δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ξεκαθάρισε ότι μετά τα χθεσινά έκτροπα στη Λεωφόρο δεν πρόκειται να ξαναδώσει εισιτήρια σε φιλοξενούμενη ομάδα, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τον κόσμο, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού με αφορμή τα επεισόδια.

Αναλυτικά η δήλωσή του

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς, τη τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Η εκτίμησή μου για το επόμενο βήμα, που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μαζί, αποδείχτηκε υπεραισιόδοξη. Η καλή και σωστή πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού, να προσκληθούν στο γήπεδό του οπαδοί των αντιπάλων, στο χθεσινό παιχνίδι, δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Είναι προφανές πως δεν θα επανέλθω μέχρις ότου βεβαιωθούμε ότι οι συνθήκες συνύπαρξης στη μεγάλη γιορτή, που είναι το ποδόσφαιρο, έχουν οριστικά βελτιωθεί”.

Τα επεισόδια πριν την έναρξη του παιχνιδιού σχολίασε και ο Μίτσελ, προπονητής του Ολυμπιακού, που έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: “Βλέποντας τα playoff από απόσταση, αναρωτιέμαι: Αυτή είναι η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο”. 

Στα του παιχνιδιού, ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν ανώτερος στο πρώτο τέταρτο, αν και η αλήθεια είναι πως ακόμη και στο καλό του διάστημα δοκίμασε μάλλον ανορθόδοξα να φτάσει στο γκολ προσπαθώντας κυρίως με σέντρες από τα δεξιά, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου το γεγονός πως από απέναντι ο Στόχ έπαιζε με αντίπαλο τον πιο βαρύ και αργό Τριανταφυλλόπουλο.

Το σκορ άνοιξε στο 21′ ο Πέτριτς για τον Παναθηναϊκό με σουτ, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια σχεδόν.

Στο 59′ μπήκε αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αντί του Λάζαρ και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, μη ξεχνώντας την προσφορά του στην ομάδα.

Στο 84′ ο Λίνο έβγαλε παράλληλη σέντρα, με τον Καπίνο να μην μπορεί να σταματήσει την μπάλα και τον επερχόμενο Σαλπιγγίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-1.

Τα επεισόδια συνέβησαν την ώρα που εισήλθαν στο γήπεδο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα. Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τις θύρες 6 και 7, και απομάκρυναν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ προς τα… ψηλά της κερκίδας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ζήσης Βρύζας προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν και τον προπονητή του Παναθηναϊκού Γιάννη Αναστασίου να βάζει τις φωνές εξοργισμένος σε κάποιον που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο.


Η διαιτητική τριάδα αποσύρθηκε στα αποδυτήρια, προειδοποιώντας με αναβολή του αγώνα, εάν δεν ηρεμούσαν τα πνεύματα.

Τελικά, λίγο πριν από τις 9, σχεδόν με μισή ώρα καθυστέρηση, δόθηκε η έναρξη του αγώνα. 
Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο τιμωρίας για τις δύο ομάδες λόγω των επεισοδίων.

Τα όσα πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα και είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει την σέντρα, προβλέπονται από τις διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα.


Συγκεκριμένα προβλέπονται:

Ρίψεις αντικειμένων: Πριν την έναρξη του αγώνα επισύρουν πρόστιμο από 20.000 – 120.000 ευρώ και ανάλογα από τις πράξεις επιβάλλεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 1 έως 3 αγωνιστικές.

Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο: σε περίπτωση βιαιοπραγίας τότε επιβάλλεται πρόστιμο 40.000 – 240.000 ευρώ, ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2 – 4 αγωνιστικές και αφαίρεση 3 βαθμών!

Εκτεταμένα επεισόδια: προβλέπεται πρόστιμο 70.000 – 200.000 ευρώ, ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2-3 αγωνιστικών και αφαίρεση 3 βαθμών για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο. Αντίστοιχα, για εκτεταμένα επεισόδια που γίνονται στην κερκίδα προβλέπεται πρόστιμο 60.000 – 140.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή κεκλεισμένων των θυρών 1-2 αγωνιστικές.

Σε περίπτωση υποτροπής τότε ο κανονισμός προβλέπει διπλασιασμός των ποινών. 

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4
Π.Α.Ο.Κ. 4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3

Η επόμενη αγωνιστική (7/5)

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (18.15)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (20.30)

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…