ΑΛ

Αναλίνα Λάμπρου

Η ελευθερία του Τύπου έχει βγει σε αναστολή

«Σπούδασα δημοσιογράφος για να το τελώ ως λειτούργημα, όχι σαν αγγαρεία και να λέω ψέμματα». Μια νέα δημοσιογράφος «λίγων μηνών» μοιράζεται στο koutipandoras.gr τους προβληματισμούς της

AP100601135625 1

Όταν είσαι νέος δημοσιογράφος πώς θα πρέπει να συμπεριφερθείς σε όσα πρόκειται να δουν τα μάτια σου στο μέλλον;

Nεα δημοσιογράφος λίγων μηνών και αυτό που κατάλαβα είναι πως άνθρωποι σαν και μένα, ειδικά σήμερα πρέπει να διανύσουν ένα βουνό όλο εμπόδια. Να γίνω αρεστή; όχι δεν το θέλω με το ζόρι. Να μπορώ να λέω την άποψη μου και την γνώμη μου χωρίς να έχω έναν δερβέναγα από πάνω μου κάνοντας μου τον υποβολέα στο τι πρέπει να ειπωθεί είτε σε κάποιο ΜΜΕ είτε σε εφημερίδα η σαιτ. Δυστυχώς στις ήμερες μας απλά δεν υπάρχει.

Και αν υπάρχει είναι πολύ λίγα τα μέσα που όντως μπορείς να λες και να γράφεις την άποψη σου.

Μπροστά στα μάτια μου βλέπω να φιμώνετε ο ελεύθερος λόγος.

Να διασπείρονται και να γράφονται ψέμματα ενώ ο κόσμος ξέρει ποια είναι η αλήθεια. Να φτάνουν έγκριτα άτομα του κλάδου μου στα δικαστήρια επειδή απλά έγραψαν είπαν και ερεύνησαν την αλήθεια. Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι έγκριτος δημοσιογράφος και επίσης έχω μάθει πλέον καλά πως είναι να είσαι καθοδηγούμενος δημοσιογράφος.

Αναρωτιέμαι αν χρειαστεί να διαβάσω από το auto Q ψέμματα ή να αρθρογραφήσω σε κάποια εφημερίδα αναλήθειες πως θα το διαχειριστώ. Θα σφίγγω τα δόντια μου, θα νιώθω ανακατωσούρα στο στομάχι μου; Για αυτό και μόνο μπορεί να μιλήσει ένας δημοσιογράφος που είναι χρόνια στο κουρμπέτι.

Σπούδασα δημοσιογράφος για να το τελώ ως λειτούργημα, όχι σαν αγγαρεία και να λέω ψέμματα. Κάποιοι θα με πουν ονειροπόλα και ότι φαντασιώνομαι πως η ελευθερία του τύπου ειδικά στις μέρες μας υπάρχει.

Το συμπέρασμα που βγάζω ήμερα με την ήμερα είναι πως έχει βγει σε αναστολή σε μεγάλο ποσοστό.

Δεν γνωρίζω εάν είμαι η μόνη που εύχομαι να μπορώ να λέω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, ελπίζω πως δεν έχει χαθεί ακόμα ειδικά στις μέρες που ζούμε.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη