Newsroom

Newsroom

Η ΕΛ.ΑΣ στην Κύπρο για τους δολοφόνους της Αγίας Νάπας με… τρία χρόνια καθυστέρηση

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται στην Λευκωσία μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, τα οποία πήραν…

mamalikopoulos 0 1

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται στην Λευκωσία μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, τα οποία πήραν κατάθεση από τον Αναστάσιο Τσεχιλίδη, ο οποίος καταδικάστηκε από κυπριακό δικαστήριο την περασμένη βδομάδα για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, σε αποστολή του στην Κύπρο, αποκάλυψε την ύπαρξη μάρτυρα που έδινε νέες πτυχές στην υπόθεση Μαμαλικόπουλου.

Την ίδια ώρα εντύπωση και πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την σχεδόν τριετή αδιαφορία των ελληνικών αρχών καθώς έχουν αγνοήσει επιδεικτικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών για την υπόθεση Μαμαλικόπουλου. Για ποιο λόγο η Ελληνική Αστυνομία καθυστέρησε τόσο πολύ να ασχοληθεί με την περίπτωσή του, την ώρα που μάρτυρας τον έχει κατονομάσει ως τον δολοφόνο του Σωκράτη Γκιόλια, κάτι το οποίο έχει απασχολήσει τις κυπριακές αλλά όχι τις ελληνικές αρχές; 

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Νικολάου κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες ο εκ των δύο καταδικασθέντων ως δράστης του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα, Αναστάσιος Τσεχιλίδης μετά την καταδίκη του σε πέντε φορές ισόβια από το Κακουργιοδικείο, έδωσε κατάθεση στην  Αστυνομία και κατονόμασε τον άνθρωπο που παρείχε το όπλο και τα χρήματα για τη διάπραξη των φόνων, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς.

«Στο μέσο ερευνών δεν είναι εύκολο να λέμε αρκετά πράγματα», είπε ο κ. Νικολάου και πρόσθεσε πως «η κάθε πληροφορία η οποία έρχεται προσπαθούμε να διερευνηθεί, να δούμε πόσο αυτή συνδέεται ή συνάδει με τις πληροφορίες που είχαμε μέχρι τώρα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης γιατί, όπως έχω πει και το επαναλαμβάνω ξανά, παραμένει να δούμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτό το έγκλημα».

Πρόσθεσε πως «έχουν ληφθεί κάποιες καταθέσεις, έχουν έρθει και από την Ελλάδα αστυνομικοί ανακριτές, οι οποίοι έχουν και αυτοί πάρει κατάθεση από το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο τους έδωσε πληροφορίες για ενέργειες στην Ελλάδα, ανέλαβαν και εκείνοι να διερευνήσουν τις δικές τους πληροφορίες και προσπαθούμε να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πληροφορίες αυτές. Τουλάχιστον για μας, αυτό που μας ενδιαφέρει σαν κυπριακή αστυνομία είναι να διερευνήσουμε πλήρως το συγκεκριμένο έγκλημα».

Σε ερώτηση κατά πόσον η αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης του πενταπλού φόνου, ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλησε να πει «οτιδήποτε περισσότερο καθόσον αφορά το πόσο κοντά είμαστε ή πόσο μακριά. Εκείνο το οποίο όμως θέλω να πω είναι ότι έχουν δοθεί κάποιες πληροφορίες, οι οποίες διερευνώνται και αναμένουμε ότι αφού αξιολογήσουμε και τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα, αυτές μπορούν να μας καθοδηγήσουν περισσότερο στην προσπάθεια της διερεύνησης».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης ζήτησε από την αστυνομία κάποια ανταλλάγματα για να προχωρήσει και σε γραπτή κατάθεση, ο Υπουργός απάντησε πως δεν έχει υπόψη του «για οτιδήποτε ανταλλάγματα. Εκείνο το οποίο αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης». 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…