Η δημοκρατία στην εποχή των μνημονίων: Ένταση στη Βουλή για το "κατεπείγον" του πολυνομοσχεδίου

Με ένταση άρχισε στις Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα καθώς η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για το "κατεπείγον" της διαδικασίας, με την κυβέρνηση να επικαλείται την ανάγκη εκταμίευσης της δόσης. Η Βουλή στην εποχή των μνημονίων...

Με ένταση άρχισε στις Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα καθώς η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για το “κατεπείγον” της διαδικασίας, με την κυβέρνηση να επικαλείται την ανάγκη εκταμίευσης της δόσης. Η Βουλή στην εποχή των μνημονίων…

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ξεχνώντας τις μεταμεσονύκτιες ντουζίνες τροπολογιών της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι από την αρχή του έτους τα νομοσχέδια που δεν έχουν πάει στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «τραγέλαφο». Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να εξηγήσει για ποιο λόγο διατάξεις όπως το Μητρώο Ηλεκτρονικών Συμβάσεων του Δημοσίου, οι συμβάσεις παραχώρησης δρόμων αλλά και το ΕΣΠΑ , που δεν αποτέλεσαν θέματα της διαπραγμάτευσης εντάχθηκαν σε κατεπείγον νομοσχέδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των λοιπών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης με το Γιώργο Σταθάκη να απαντά πως ακόμα και ζητήματα που δεν ήταν στη διαπραγμάτευση έχουν επείγοντα χαρακτήρα ενώ οι διατάξεις του ΕΣΠΑ εντάχθηκαν στο κατεπείγον λόγω του μεταβατικού σταδίου της διαδικασίας.

Από την πλευρά του πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα ενταχθούν ούτε ως τροπολογίες διατάξεις για τον ΑΔΜΗΕ ή για το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, eurokinissi

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη