Η “διακόσμηση” του προεδρικού Μεγάρου

Δε μας προξενεί πλέον οποιαδήποτε εντύπωση η στάση και τα λεγόμενα της κας προέδρου της Δημοκρατίας. Έχει καταντήσει χωρίς υπερβολές παρακολούθημα του Μητσοτάκη και του καθεστώτος του.

5650031

Κάτι σαν τη θέση πάρκινγκ ή την αποθήκη του υπογείου της πολυκατοικίας που λογίζεται ως παρακολούθημα του διαμερίσματος του κατόχου. Δυστυχώς για το κορυφαίο θεσμό του πολιτεύματος οι ομιλίες της κας Σακελλαροπούλου – εις επετείους και εορτάς – αποτελούν την ηχώ των δηλώσεων του Κυριάκου. Για “ακραίους” μιλάει ο Μητσοτάκης, σε “ακραίους” αναφέρεται η κα Αικατερίνη. Για “λαϊκιστές” μιλάει ο Κυριάκος, σε “λαϊκιστές” αναφέρεται στο καπάκι, η κα πρόεδρος. Άσε πια τη δημοκρατία, στην οποία ομνύουν και οι δυο λες και ακούς κασέτα σε επανάληψη. Στα περί φιλελεύθερης δημοκρατίας, όπως την εννοούν και την υπερασπίζονται πρόεδρος και πρωθυπουργός είχαμε αναφερθεί παλαιότερα με αφορμή εκδήλωση για “την αποκατάσταση της δημοκρατίας” https://www.koutipandoras.gr/article/pame-gia-ypno- katerina/

Στην τελευταία της ομιλία η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε: «Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους». Για ποιο λόγο η κα πρόεδρος μπλέχτηκε στα “πόδια” του Λιγνάδη, αναπαράγοντας τον πυρήνα της κομματικοποιημένης ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μόνη εκείνη μπορεί να μας εξηγήσει ένα τέτοιο κατόρθωμα!!! Φυσικά ο Μητσοτάκης, ο Λιγνάδης και ο κος συνήγορος υπεράσπισης θα της χρωστάνε, αλλά δε θα είμαστε ευτυχείς αν ανάμεσα στα πανό που σηκώνονται σε θέατρα και συναυλίες βλέπαμε κάποιο να αναγράφει: “ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ”. Θα ήταν κρίμα από το θεό μια τέτοια απαξίωση…

Και κάτι ακόμα. Η κα Σακελαροπούλου υπήρξε ανώτατη δικαστικός με αξιοπρόσεκτη διαδρομή. Γι’ αυτό και ψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν της Βουλής των Ελλήνων στο ανώτατο αξίωμα του κράτους. Φαίνεται ωστόσο ότι η πρόταση του Μητσοτάκη είχε σκοπό να “κοντύνει” το θεσμό. Να αποτελέσει η εκλογή ένα διακοσμητικό στοιχείο του προεδρικού μεγάρου. Χωρίς ειδικό βάρος στο δημόσιο λόγο, αλλά θεματοφύλακας του πρωτοκόλλου των δεξιώσεων. Ενός πρωτοκόλλου με χαρακτηριστικά συνταγής “κιμά γαρίδας” που ταξίδεψε, λέει, στο Μπάκιγχαμ!! Για να αναβιώσει νοερά τουλάχιστον το μεγαλείο της γαρίδας στη δεξίωση της 25ης Μαρτίου με αφορμή τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21!!!

Η “διακόσμηση” του προεδρικού μεγάρου κάλεσε τα κοσμικά φράκα και την καλή κοινωνία στην επετειακή δεξίωση τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται.
Ερώτημα παραμένει τί δουλειά είχαν κάποιες “αλεπούδες”, σ’ αυτό το παζάρι…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ