Newsroom

Newsroom

“Η Cappella Diacono στην Αθήνα” – Γνωριμία με την Μαλτέζικη Λειτουργική και Εκκλησιαστική Μουσική

Η Πρεσβεία της Μάλτας στην Αθήνα διοργανώνει δύο ειδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτιστικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προώθησης του Εμπορίου της Μάλτας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας.

μαλτα1

Σύμφωνα με τον Εξοχότατο Πρέσβη της Μάλτας στην Ελλάδα, κ. Joseph Cuschieri (Τζόζεφ Κουσκίρι), πρόκειται για μια ιδιαίτερη ευκαιρία η οποία σηματοδοτεί και γιορτάζει τις εξαιρετικές σχέσεις, που διατηρούν οι δύο χώρες μεταξύ τους σε πολλούς τομείς.

«Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ Μάλτας και Ελλάδας και σε άλλους τομείς εκτός από τον εμπορικό και τον πολιτικό, όπως εκείνον του πολιτισμού, των τεχνών και της καινοτομίας, με τη δημιουργία αμοιβαίων ευκαιριών και ανταλλαγών».

Ευχαριστώντας όλους εκείνους που συνεργάστηκαν με την Πρεσβεία για να πραγματοποιηθούν αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο Πρέσβης της Μάλτας προτρέπει το κοινό να τις παρακολουθήσει απολαμβάνοντας αυτή την μοναδική εμπειρία.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εξωτερικών και Προώθησης του Εμπορίου της Μάλτας κ. Carmelo Abela, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και η Υπουργός Πολιτισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 11.00

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Πανεπιστημίου 24 και Ομήρου).

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Αποστολικού Νουντσίου στην Ελλάδα π. Savio Hon Tai-Fai.

H Cappella Diacono-Malta θα ψάλει το έργο “Messa in Mib”, μία από τις σημαντικότερες συνθέσεις λειτουργικής μουσικής του Μαλτέζου μαέστρου Carlo Diacono, για ορχήστρα, χορωδία και σολίστες, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Raymond Sciberras F.L.C.M.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 19.00

Κονσέρτο Μαλτέζικης Εκκλησιαστικής Μουσικής από την Ορχήστρα και τη Χορωδία  Cappella Diacono-Malta, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Raymond Sciberras F.L.C.M., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Nίκος Σκαλκώτας» (Λεωφόρος Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με την προμήθεια δελτίων εισόδου, που θα γίνει με σειρά προτεραιότητας από την Πρεσβεία της Μάλτας (Βασ. Σοφίας 96, Αθήνα) ή την Φιλανθρωπική Οργάνωση Κάριτας Αθήνας (Ομήρου 9, Αθήνα).

Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 210 7785138, 210 7785235 ή 210 3626186 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 15:00).

Ευγενικές δωρεές υπέρ της Κάριτας Αθήνας θα γίνουν δεκτές στην είσοδο.

Κύριος χορηγός και των δύο εκδηλώσεων: “Malta Ship Registry”.

 

 

 

 

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…