Newsroom

Newsroom

Η Barcelona Gipsy balKan Orchestra στην Τεχνόπολη

Μια ονειρεμένη βραδιά με τους Barcelona Gipsy balKan Orchestra, μια πολυπολιτισμική εμπειρία, από τους καλύτερους του είδους, έρχεται στην Τεχνόπολη.

barcelona

Οι Barcelona Gipsy balKan Orchestra είναι ένα διεθνές σύνολο μουσικών με έδρα τη Βαρκελώνη που ξυπνά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη την Ευρώπη μέσω των αυθεντικών διασκευών τους σε παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και των Μεσογειακών ακτών. Μουσική που ενώνει και στοχεύει στην καρδιά χωρίς κόλπα.

Οι BGKO είναι η εξέλιξη των Balkan Gipsy Klezmer Orchestra οι οποίοι μέσα σε μόλις τρία χρόνια κατόρθωσαν να αποτελούν σημείο αναφοράς στην παραδοσιακή μουσική σκηνή της Βαρκελώνης έχοντας μια αξιοσημείωτη διεθνή προβολή. Ο μοναδικός και σύγχρονος ήχος των BGKO προέρχεται από την παθιασμένη κι αδιάκοπη αναζήτηση ήχων και ηχοχρωμάτων από τη βαλκανική, τσιγγάνικη, ασκενάζυ, και μεσογειακή μουσική.

Ένα σύνολο πολυπολιτισμικών μουσικών παραδόσεων που ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια και θρέφεται καλλιτεχνικά από το αποτύπωμα των διαφορετικών πληθυσμών που έχουν ζήσει μέσα σε αυτά. Το ίδιο το συγκρότημα έχει αναμίξει τις διαφορετικές καλλιτεχνικές επιρροές των μελών του, έχει εμπλουτίσει και διαμορφώσει τη ζωντανή μουσική σκηνή της Βαρκελώνης: από παραδοσιακά καταλανικά, ελληνικά, ιταλικά, ρώσικα κι ανατολίτικα τραγούδια στις ζωτικές δονήσεις της τσιγγάνικης jazz και ροκ.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους με ασφυκτικά γεμάτες παραστάσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις ιδιαίτερα επιτυχημένες συναυλίες τους στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, ενώ η φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία εκτός από την Ευρώπη περιλαμβάνει και την Αμερική.

INFO:

2 Σεπτεμβρίου

21:00

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

www.technopolis-athens.com
 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη