Newsroom

Newsroom

Η Αστυνομία ψάχνει τη γυναίκα που έκρυβε τον Ξηρό – Στον εισαγγελέα το μεσημέρι ο 58χρονος

Τη γυναίκα που βοηθούσε τον Χριστόδουλο Ξηρό όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο αναζητούν οι αστυνομικοί σε μια…

2217662

Τη γυναίκα που βοηθούσε τον Χριστόδουλο Ξηρό όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο αναζητούν οι αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ των κινήσεων του. Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως δεν έχουν ταυτοποιήσει τη φίλη του 58χρονου, όμως εκτιμούν πως γνώριζε πολλά για τα σχέδια του  και ίσως να ήταν ο συνδετικός του κρίκος με τα άλλα μέλη της ομάδας.

 Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο,  Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία. Ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό στους αστυνομικούς. Οι μικρές σε διάρκεια συζητήσεις που έγιναν αναλώθηκαν σε απλές διαπιστώσεις και θεωρητικές κουβέντες που δεν προσέφεραν κάτι στην έρευνα.

Τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά (βρέθηκαν σε κούτα 1,5 επί 0,5 μέτρων), οι σφαίρες και τα υπολείμματα ρουκετών μπήκαν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη γενετικού υλικού δακτυλικά αποτυπώματα και για τα όπλα να γίνει βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που έχουν χρησιμοποιηθεί. Οι αναλυτές «ελπίζουν χωρίς να το φωνάζουν» πως ίσως βρεθεί η άκρη για να φτάσουν στην ομάδα των «Λαϊκών Αγωνιστών» που χτύπησαν πριν λίγες ημέρες την ισραηλινή πρεσβεία, τα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρου Συγγρού και την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.  

Τα Καλάσνικοφ ίσως αποτελέσουν το κλειδί για άλλες υποθέσεις της νέας γενιάς ανταρτών πόλης.

Το σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η μονοκατοικία της Αναβύσσου να αποτελούσε τη γιάφκα πολλών τρομοκρατικών πυρήνων που ενεργούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία και πιθανότατα να ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…