Newsroom

Newsroom

Η Αριστερή Υπουργός Εργασίας στην Ισπανία προτείνει 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα

Το νέο μέτρο της «καθολική κληρονομιάς» που εξασφαλίζει περισσότερη ισότητα μεταξύ των νέων για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα

AP22089829983713

Η Υπουργός Εργασίας στην Ισπανία προτείνει να δίνονται 20.000 ευρώ σε κάθε νέο που κλείνει το 18ο έτος της ηλικίας του με σκοπό την άμβλυνση των ανισοτήτων. Και ποιος είναι ο σκοπός αυτών των χρημάτων; Η Yolanda Díaz λέει ότι τα χρήματα θα δίνονται είτε για σπουδές, είτε για κατάρτιση είτε για την έναρξη μιας επιχείρησης.

Η πρωτοβουλία προτείνει η δεύτερη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να κοστίσει 10 δισ. ευρώ, χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω της φορολόγησης των πλουσίων.

«Στόχος είναι να επιτρέψουμε στους νέους ανθρώπους να έχουν μέλλον και να τους δώσουμε την ευκαιρία να σπουδάσουν ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς αυτό να εξαρτάται από το επώνυμό τους ή την οικογένεια από την οποία προέρχονται», δήλωσε η Díaz, το απόγευμα της Τετάρτης (5/7).

«Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε να δίνονται στους ανθρώπους 20.000 ευρώ όταν γίνονται 18 ετών, ώστε να μπορούν να εξελιχθούν, είτε με σπουδές είτε με τη δημιουργία μιας επιχείρησης. Αυτό είναι το διακύβευμα της 23ης Ιουλίου», συμπλήρωσε.

Από που εμπνεύστηκε τα 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο στην Ισπανία

Η υπουργός Εργασίας η οποία μεγάλωσε σε μια κομμουνιστική οικογένεια, είπε ότι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τα δικά της όνειρα για να γίνει επιθεωρητής απασχόλησης επειδή δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για να περάσει στην αντίστοιχη σχολή.

«Το να γίνεις επιθεωρητής απασχόλησης στην Ισπανία θα χρειαζόταν περίπου πέντε χρόνια», είπε. «Δεν είμαι επιθεωρητής απασχόλησης γιατί είμαι παιδί οικογένειας από την εργατική τάξη και δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω. Πρόκειται για ένα αναδιανεμητικό μέτρο που θα επιτρέψει στους νέους της χώρας μας να έχουν μέλλον ανεξάρτητα από το επίθετό τους».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Díaz επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία, που ονομάζεται “καθολική κληρονομιά”, θα είναι διαθέσιμη για όλους τους νέους Ισπανούς και τις νέες Ισπανίδες, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και θα χρηματοδοτηθεί από τη φορολόγηση των ατόμων που κερδίζουν πάνω από 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εκτιμάται ότι θα κόστιζε 0,8% του ισπανικού ΑΕΠ όπως μεταδίδει η Guardian

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…